Am cunoscut 5 copii,cu varste cuprinse intre3 si 11 ani,a caror tat s-a sinucis,iar mama a plecat in strainatate,de aproximativ o luna.nu i-a lasat in grija nimanui.concubinul acesteia ii mai viziteaza si uneori ramane peste noapte,iar o matusa a copiilor le mai spala si face mancare cateodata,in rest sunt in grija lui dumnezeu si doar norocul ii ferete de toate care li se pot intampla.
ma tot gandesc sa-i iau eu.dar am si eu 3 copii.daca as vrea sa-i iau,dar nu in plasament,sa-i infiiez,si sa o decad pe mama din drepturi,as putea si statul i-ar da unui strain(nu sunt nici un fel de ruda)?
Cel mai bine ar fi, dacă într-adevăr situația copiilor este cea prezentată de dumneavoastră, să mergeți să faceți o sesizare cu privire la acest aspect la Autoritatea Tutelară din cadrul Primăriei localității în care au copiii domiciliul. În primul rând trebuie să li se asigure acestora protecție. Tot acolo veți afla și ce urmează să se întâmple.
Decăderea din drepturile părintești se pronunță de către instanță la cererea autorității tutelare dacă se dovedește că mama, prin felul de exercitare a drepturilor părintești, purtare abuzivă sau neglijență gravă în îndeplinirea îndatoririlor de părinte, a pus în primejdie sănătatea sau dezvoltarea fizică a copilului sau dacă educarea și învățătura copilului nu se face conform ordinii de drept și moralei.
Mergeți la Autoritatea Tutelară. VÃ ROG.
Am fost la Protectia Copilului din cadrul Primariei,si eu si sotul meu.Mie mi s-a spus ca nu pot face mare lucru,daca ii vreu in plasament,imi trebuie acordul mamei,si de asemenea mama poate veni oricand sa-i ceara inapoi,iar ca sa-i adopt,copii vor trebui dusi intai la orfelinat,si voi avea un proces lung cu mama lor si va fi foarte greu sa o decad din drepturi.De asemenea mi-au spus ca vor face o ancheta sociala.
dupa cateva zile,a fost si sotul meu la Protectia copilului,si doamnele au tratat problema cu o mare indiferenta,spunandu-i ca au mai facut demult o ancheta la ei acasa(pe vremea cand mama lor era acasa)si ca au gasit o atmosfera familialafoarte frumoasa,iar sotul meu s-a certat cu ele,si i-a amenintat ca daca nu se ia nici o masura,o sa le trimita televiziunea pe cap.Credeti-ma ca as fi vrut sa-i filmez in casa si sa trimit la o televiziune,poate asa va lua cineva o masura,dar mi-a fost teama.
dupa aceasta,am fost la acei copii intr-o seara ,acasa,sa le duc ceva de mancare,era in jur de ora 21,si erau singuri acasa,iar cand mi-au deschis usa,m-am ingrozit.au aprins becul,si cand au inceput sa misune gandacii pe jos si pe pereti,iar copii calcau pe ei,am facut un pas inapoi.inapoi spre casam- a pucat plansul.
in urmatoarea seara,am fost cu sotul,sa le ducem ceva de mancare.nu-i vazusem toata ziua.in aceea seara era si concubinul acasa,si ne-a spus ca este suparat si ca nu le-a mai dat voie la copii sa iasa din casa,pt. ca cineva de la primarie s-a interesat de ei,si ca le-ar fi facut poze,pe afara,si ca s-ar fi auzit ca acesti copii cersesc,si nu i-a convenit nici ca am fost in aceea seara la ei.si de asemenea ca,mama lor v-a veni in tara azi, maine,sa rezolve problema,si sa vb cu mine.
Ma indoiesc ca va aveni asa repede.Pe de o parte ,ma gandesc ca s-au facut putin valuri,ea vine sa se certe putin cu lumea,Asistenta sociala se va opri aici cu ancheta,iar cei care vor avea de suferit,vor fi copii,pt. ca nu le mai da voie sa iasa,de 2 zile nu i-am vazut,nu au venit,la mine,si nici nu am mai fost acaolo ca sa evit o cearta cu concubinul,care este si de etnie rroma.iar mama lor in strainatate,nu va imaginati ca munceste,se prostitueaza.
Pe de alta parte,imi este si un pc teama de circul care ma asteapta,pt. ca mama am inteles ca este destul de vulgara,si mi s-a mai spus,ca sa-mi vad de treaba mea,ca si daca vine mama acasa,situatia copiilor nu se va schimba ,pt. ca la fel de ingrijiti erau si cand ea era cu ei,ba mai mult,cateodata chiar ea ii ameninta ca ii da la orfelinat.
Daca totusi nu vine in tara,am sa ma duc saptamana asta din nou la primarie,sa aflu ce au gasit,daca au facut ancheta sociala.