avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... declaratie de consimtamant
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

declaratie de consimtamant

Buna ziua,puteti sa-mi spuneti,o declaratie de consimtamant pentru iesirea unui minor din Romania,eliberata in Spania de catre un notar spaniol,tradus si legalizat in Romania, pe ce perioada are valabilitate?Detin o declaratie de consimtamant eliberata de Consulatul Romaniei in Spania pe data de 31 mai 2010 si mi s-a zis ca a fost valabil doar 6 luni.Altii mi-au zis ca au declaratii eliberate de notar,traduse si legalizate in Romania(cu apostila de la Haga)si ca au valabilitate nelimitata.Este adevarat?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: r_monika , utilizator 18:17, 26 Noiembrie 2010
Nu au valabiliate nelimitată.
Declaratia parintelui care nu însoteste minorul trebuie să contina mentiuni cu privire la efectuarea calatoriei respective in statul sau în statele de destintţie, precum şi cu privire la perioada acesteia.
Dacă minorul călătoreste însotit de o alta persoana decât unul dintre parinti declaratia va contine mentiuni cu privire la scopul deplasarii, ruta urmata pana in statul de destinatie, indicarea faptului daca minorul urmeaza sa ramana in statul de destinatie, caz in care trebuie mentionata persoana careia urmeaza a-i fi incredintat minorul, sau daca urmeaza sa se reintoarca impreuna cu un insotitor, ale carui date de identitate trebuie indicate, in cazul in care acesta este o alta persoana decat cea cu care iese din Romania. Insotitorul, altul decat unul dintre parinti, trebuie sa aiba si cazierul judiciar.
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua!Actualizarea insemnand ca declaratia de consimtamant pe care o detin eliberata in 31 mai 2010 are valabilitate in continuare daca se pune apostila in Romania?Idea este ca eu si sotul meu suntem stabiliti in Spania si vrem ca fiica noastra sa vina in fiecare vacanta la noi si nu stiam ca de fiecare data trebuie sa facem actul respectiv pentru a putea veni?Din cauza asta ma intereseaza valabilitatea unui astfel de act.Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare ptr scoaterea unui minor din tara cristina_criss4you cristina_criss4you Buna ziua.ma numesc Cristina am o fetita de 14 ani iar monentan locuim in Spania.fetita mea trebuie sa calatoreasca din Spania in Romania impreuna cu mama mea ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara doar cu mama, fara tata dianabab dianabab Am o fetita de un an pe care o cresc singura, este pe numele meu si in costudia mea in urma procesului cu tatal acesteia.Intrebarea mea este daca pot s-o scot ... (vezi toată discuția)
Minor 16 ani gabitza_36 gabitza_36 Buna seara, am si eu o problema si nu stiu unde sa ma adresez, de aceea as vrea daca se poate sa ma ajutati!Baiatul meu are 16 ani si ar vrea sa plece in ... (vezi toată discuția)