Importam marfa din Anglia cu transportatori romani.
In August 2010 ma suna transportatorul ca a avut accident in Belgia masina si marfa s-a facut praf. Marfa in valoare de 1700 euro. Accidentul e vina celuilalt camion. Soferul german vinovat a murit. Transportatorul imi spune ca asigurarea CMR e ca cea RCA, adica asiguratorii celui vinovat platesc.
Dupa cateva zile imi da contactul unei firme de asigurare din Belgia. Asiguratorul din Belgia imi spune ca ei sunt corespondenti pentru firma din Germania care e asiguratorul celui care a cauzat accidentul. Dupa cateva saptamani imi zic belgienii ca cei din Germania nu vor sa ia raspundere 100% pentru accident.
Momentan cer un raport extensiv despre accident. Transportatorul roman imi spune ca ei trag de timp pentru ca n-au primit inca nici o notificare. El si-a luat avocat deja.
Au trecut 3 luni. Eu am un contract cu transportator, factura de la furnizori, marfa care nu a mai ajuns si delivery note... si cam atat.
Eu de la cine primesc despagubirea? Direct de le germani? Sau transportatorul roman?
Oricum, am nevoie de cineva care e de acord sa rezolve pentru un comision din suma? Unde credeti ca gasesc?
Transportatorul roman poarta raspunderea fata de d-voastra.
D-voastra ati platit lui transportul si asigurarea, el are obligatia sa sa va puna marfa la dispozitie sau sa va despagubeasca.
La randul lui transportatorul regularizeaza problema cu cel care a cauzat accidentul. Daca el iese in pierdere, problema lui, el trebuie sa se ocupe cu avocat sau cum vrea el.
Clar, transportatorul roman incearca sa paseze pisica moarta mai departe. Amenintati-l cu avocat
Atata timp cat ati platit toate taxele transportatorului roman dv va trebui sa fiti despagubit de acesta , el urmand sa se judece cu asiguratorul german. Parerea mea este ca e bine sa va angajati un avocat specializat pe probleme de daune din asigurari si sa-i cereti sa va reprezinte in raport cu transportatorul roman.