avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stagiu de cotizare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stagiu de cotizare?

as vrea sa stiu daca perioada cat o persoana are contractul de munca suspendat pentru art.51 (2) lit.d din Codul Muncii “în cazul întreruperii temporare a activităţii, fără încetarea raportului de muncă, în special pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare..”se considera stagiu de cotizare pentru iesirea la pensie. Mentionez ca CIM a fost suspendat din anul 2008 si acum persoana se concediaza cf. art.65 din CM.
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 19:47, 18 Noiembrie 2010
1Perioada de suspendare a contractului individual de munca conform art.52 (1), lit.d) din Codul muncii nu este stagiu de cotizare(in aceasta perioada nu sunt platite contributiile sociale).
2. Singura exceptie de la aceasta regula este perioada de "somaj tehnic" (OUG 4/2010)
pai persoana respectiva nu a fost in somaj tehnic, cauzele fiind scaderea productiei?
M-am referit la "somaj tehnic' la perioada de 3 luni stipulata in OUG 4/2010, in care, desi nu sunt platite contributiile sociale, perioada respectiva este considerata stagiu de cotizare.
In situatia expusa de dvs nu reprezinta stagiu de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere temporara a activitatii in constructii ContSters113415 ContSters113415 Suntem o societate de constructii si in aceasta perioada nu avem de lucru. Administratorul societatii a decis sa plateasca salariatii cu 75% dar fara sa ... (vezi toată discuția)
Somajul tehnic si indemnizatia de crestere copil higiu higiu Buna ziua,sunt insarcinata in 7 saptamani,nu lucrez deoarece mai avem un copil de 3 ani,iar sotul meu este in somaj tehnic din luna iunie 2010,va putea el sa ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic Pop I Pop I Perioada somajului tehnic este luat in considerare ca vechime la calculul pensiei? (vezi toată discuția)