avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intrebari diverse
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intrebari diverse

ce grad de rudenie este intre nas-fin sau intre cumetrii?se incadreaza la gradul maxim 4 de rudenieasa cum prevede lege asa fie intre membrii executivului si pres de asoc?
ce conditii trebuie sa indeplineasca un presedinte de asociatie?studii,atestate......

dar un cenzor sau un membru al comitetului executiv?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Februarie 2008
andrita, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:15, 4 Martie 2008
andrita a scris:
ce grad de rudenie este intre nas-fin sau intre cumetrii?

Niciunul. Rudenia merge pe legaturi de sange. Sotii nu sunt rude intre ei,deci nici rudele unuia cu rudele celuilalt. Asta e afinitate, si nu prea are consecinte juridice.

se incadreaza la gradul maxim 4 de rudenieasa cum prevede lege asa fie intre membrii executivului si pres de asoc?

Nu sunt rude, deci e ok.

ce conditii trebuie sa indeplineasca un presedinte de asociatie?studii,atestate......

Vezi legea 230/2007 si normele de aplicare.

dar un cenzor sau un membru al comitetul
Cenzorul e preferabil sa aiba studii economice, pentru restu nu trebuie nici un fel de pregatire.
Administratorul trebuie sa fie atestat, dar la noi, primaria nu mai elibereaza atestate, desi ducem lipsa de administratori.
Comisia de cenzori este formată dintr-un număr impar de membri, care trebuie să aibă cel puţin studii medii.
In legea nr.230/2007 nu sunt prevazute conditii pentru a fi presedinte de asociatie de proprietari.
Comisia de cenzori trebuie sa aiba macar un contabil, altfel ai sa ai un control asupra cheltuielilor de nu o sa mai poti :)):)):))
Posibil , dar atata timp cat nu scrie in lege nu poti sa-i obligi sa fie si un contabil.
Eu am intalnit cenzori care cunosteau foarte bine contabilitate, dar nu aveau studii de specialitate ...si asociatiile de locatari sau de proprietari in prezent nu au avut probleme de niciun fel.

Alte discuții în legătură

Incompatibilitati in asociatia de proprietari rabuzu rabuzu buna ziua, la asociatia de proprietari a fost ales anul trecut ca presedinte sotul administratorei. am citit normele metodologice din 19 decembrie 2007 de ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate 30 LAURA 30 LAURA Buna ziua, Va rog sa imi comunicati daca la Asociatia de proprietari sotul doamnei care face contabilitate si caserie poate sa fie presedintele aceleasi ... (vezi toată discuția)
Componenta comitetului executiv Presedintele Presedintele Deschid acest topic pentru a lamuri un aspect dezbatut recent pe acest forum si nicidecum pentru a crea divergente si antipatii. Discutiile le doresc a fi ... (vezi toată discuția)