avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... incompatibilitati in asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

incompatibilitati in asociatia de proprietari

buna ziua,
la asociatia de proprietari a fost ales anul trecut ca presedinte sotul administratorei. am citit normele metodologice din 19 decembrie 2007
de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, act normativ care prevede la art. 12, pct. i) faptul ca "nu pot ocupa funcţii în comitetul executiv şi în comisia de cenzori membri având grade de rudenie, până la gradul al 4-lea inclusiv". De asemenea, am citit undeva : "ca efect al căsătoriei încheiate în condiţiile legii, soţul devine rudă prin alianţă sau afinitate cu rudele soţiei şi invers. Această rudenie artificială nu dă naştere, de regulă, la efecte juridice, în primul rând, soţii între ei nu sunt consideraţi de lege ca fiind rude, între aceştia se stabilesc relaţii de afecţiune şi conjugale".
intrebarea mea e: exista incompatibilitate intre presedinte si administrator in sensul legii 230? administratorul face parte din comitetul executiv? se poate sesiza primaria in acest sens?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: rabuzu , utilizator 00:10, 28 Ianuarie 2011
In sensul legii nu exista incompatibilitati.
In sensul proprietarilor poate exista, Proprietarii pot alege pe altcineva ca presedinte. Chiar nu se mai gaseste nimeni in acea asociatie sa se ocupe de conducerea asociatiei?
Oricum trebuie ceva vigilenta in plus. Conducerea si executia in aceeasi familie nu fac bine!
Preşedintele asociaţiei de proprietari este fie candidatul care va obţine cel mai mare număr de voturi la alegerea membrilor comitetului executiv, fie oricare alt membru al comitetului executiv ales prin voinţa sa şi a majorităţii proprietarilor din cadrul adunării generale.
Deci sigur acesta face parte din comitet.
Pentru activitatea de administrare care include activităţi de administrare tehnică, de contabilitate şi casierie, asociaţia de proprietari poate angaja fie persoane fizice atestate pentru funcţia de administrator de imobile, fie poate încheia contract de administrare cu persoane juridice specializate şi autorizate, care au ca obiect de activitate numai domeniul asociaţiilor de proprietari ori care au ca activitate principală administrarea imobilelor pe bază de tarife sau contract.
Deci, administratorul nu face parte din comitet, al este angajat cu contract.


In concluzie, legal nu exista nici o incompatibilitate.
Pe plan local, daca nu va place ceva, puteti proceda la alegerea unui alt presedinte, daca intruniti voturile necesare.
va multumesc.
problema e dezinteresul proprietarilor care refuza constant de a se prezenta la sedinte. si cei 20-25 prezenti, prieteni ai administratorului si presedintelui sunt doar marionete care face ce dicteaza ei. asta e... poate trece criza si ma mut la o casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu presedintete asociatiei cristianZ cristianZ Buna ziua, Sunt reprezentantul dezvoltatorului unui proiect imobiliar , am ajutat la constituirea asociatiei de poprietari si acum ne confruntam cu o problema ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate 30 LAURA 30 LAURA Buna ziua, Va rog sa imi comunicati daca la Asociatia de proprietari sotul doamnei care face contabilitate si caserie poate sa fie presedintele aceleasi ... (vezi toată discuția)
Administrator si presedinte in aceeasi familie marianbaluta2002 marianbaluta2002 Buna ziua . Am tot citit in legea 230 si in norme si nu am gasit nicaieri raspunsul la urmatoarea nelamurire pe care o am : \\"Asociatia de Proprietari poate ... (vezi toată discuția)