avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general URGENT VA ROG - TERMEN BALANTA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

URGENT VA ROG - TERMEN BALANTA

#-o Am si eu nevoie urgent de o informatie. Exista o baza legala care prevede termenul legal de inchidere a unei balante lunare? 10 zile, 25 zile....? Si daca da care e? La un nr de 3000 inregistrari contabile lunar se poate solicita inchiderea acesteia in termen de 10 zile ? in conditiile in care faci aproape tot singur? :-/ :O / si mai ai si alte atributii pe langa asta....?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 00:51, 18 Martie 2008
balanta de verificare se intocmeste lunar.....dupa cate stiu eu , ea intocmeste pana pe data de 10 a lunii urmatoare lunii pentru care se intocmeste #-o
OK, dar unde scrie asta ? legat de termenul de 10 zile ? Si daca este vorba de un volum foarte mare de lucru si mai ai si alte sarcini pe langa asta? Este logic ca nu se poate inchide in 10 zile nu? Atunci managerul trebuie sa ia masuri in acest sens prin angajarea unor persoane suplimentare nu? Si mai ales daca pe postul respectiv au fost 7 persoane anterior care au plecat din acelasi motiv - incapacitatea fizica de a duce un asemenea volum de munca in spate....In acest caz oare cine va fi vinovat de nerespectarea termenului? #-o
balanta nu se mai intocmeste lunar..ci este obligatorie doar cand facem situatii financiare (bilanturi) , dar e mai bine sa o intocmim lunar.
Istudor Adriana a scris
balanta nu se mai intocmeste lunar..ci este obligatorie doar cand facem situatii financiare (bilanturi) , dar e mai bine sa o intocmim lunar.





Legea contabilitatii nr. 82/1991 a fost actualizata cu ultimele modificari aduse de OUG nr. 102/2007, publicata in Monitorul Oficial nr. 689 din 10.10.2007.LEGEA nr. 82 din 24 decembrie 1991 a contabilitatii -
Republicare*)


Art. 22
Pentru verificarea înregistrarii corecte în contabilitate a operatiunilor efectuate se întocmeste balanta de verificare, cel putin anual, la încheierea exercitiului financiar, sau la termenele de întocmire a situatiilor financiare periodice.
Art. 23
Persoanele prevazute la art. 1 care utilizeaza sisteme informatice de prelucrare automata a datelor au obligatia sa asigure prelucrarea datelor înregistrate în contabilitate în conformitate cu normele contabile aplicate, controlul si pastrarea acestora pe suporturi tehnice.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2008
ContSters42967, utilizator
nu se mai intocmeste lunar balanta de verificare, insa este obligatoriu registrul cartea-mare completat lunar...care este mult mai complex decat balanta de verificare...se reflecta miscarea tuturor conturilor in corespondenta cu celelalte

Alte discuții în legătură

Gestiune en-gros adrianabresug adrianabresug buna ziua ,va rog sa imi spuneti daca e corect tinuta evidenta la o gestiune tinuta la pret furnizor . receptie la pret furnizor 371=401-1000 lei vanzare ... (vezi toată discuția)
Contabilitate asociatie obiectiv obiectiv Cum se ţine evidenţa contabilă a unei asociaţii, în partidă simplă sau dublă ? Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Reglare fisa helenita helenita buna seara , cum ar trebui sa fac sa reglez fisa de la administratie . adica ma intereseaza care sunt inregistrarile contabile care trebuie sa le fac ?( ... (vezi toată discuția)