avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concesiunea de 99 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concesiunea de 99 ani

Am o nelamurire si poate ma puteti ajuta. Am auyit ca Insula serpilor s/a concesionat pe 99 ani, insa si in carti si in ordonanta scrie ca concesiunea se poate face pe 49 de ani cu posibilitati de prelungire, dar tot nu se ajunge la 99, si intrebarea mea este daca este ceva lege speciala sau unde scrie de concesiunea de 99 de ani?
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 10:24, 19 Noiembrie 2010
Ma puteti ajuta? Profu ne-o zis ca sa cautam bine si vom gasi, dar unde sa caut? Care-i temeiul legal al acestei concesiuni? Stiu ca nu-i un subiect interesant, dar chiar v-as multumi daca ma-ti putea lamuri:sorry:
O fi vorba de art. 30 din Legea 219 din 25 noiembrie 1998 privind regimul concesiunilor:-/
(1) Contractul de concesiune va fi incheiat in conformitate cu legea romana, indiferent de nationalitatea sau de cetatenia concesionarului, pentru
o durata care nu va putea depasi 49 de ani, incepand de la data semnarii lui.
DURATA concesiunii se stabileste in functie de perioada de amortizare
a investitiilor ce urmeaza sa fie realizate de catre concesionar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de concesiune andr33apn andr33apn Buna ziua, va rog sa-mi transmiteti daca se poate cadrul legal al contractelor de concesiune din 2005.Pe cati ani se putea concesiona un serviciu public? Va ... (vezi toată discuția)
Contract de concesiune , va rog lamuriri adryanoo_boy adryanoo_boy In anul 2011 am inceput constructia unei case pe un teren concesionat de primaria unei localitati. Pretul concesiunii a fost de 894 lei/an +rata inflatiei , ... (vezi toată discuția)
Teren in concesiune adryanoo_boy adryanoo_boy In anul 2011 am inceput constructia unei case pe un teren concesionat de primaria unei localitati. Pretul concesiunii a fost de 894 lei/an +rata inflatiei , ... (vezi toată discuția)