avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Violarea corespondentei private
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Violarea corespondentei private

Problema :

Discutiile private din arhiva de messenger ale unei persoane au fost extrase de pe calculatorul de pe care au fost efectuate si folosite in scopul denigrarii acesteia de catre terte persoane .

Poate fi caz penal ? Ce solutii de atac in instanta exista ? Care sunt costurile .

Multumesc , o zi buna .
Cel mai recent răspuns: manuelaf , utilizator 14:12, 18 Februarie 2011
fostul sot a instalat pe computerul de acasa, un program de tip hacker, ce monitoriza activitatea pe acel computer.
a obtinut in acest fel parola mea de messenger, deci si acces la mail.
ca sa demonstreze calitatile mele morale indoielnice, a dus in instanta niste print screenuri cu ferestre de messenger si niste coli A4 cu discutii captate de pe messenger.
de asemenea, si-a insusit o factura detaliata de telefonie mobila - imi apartineau abonamentul cat si solicitarea eliberarea acestei facturi - motivand ca ar fi gasit-o la ...gunoi.
a folosit-o si pe asta in instanta.

plangerea penala s-a soldat cu NUP.
probabil ar fi stat altfel lucrurile daca m-ar fi chemat "elodia".

sigur, instanta de divort, nu a luat in calcul porcariile alea.
doar politistii au considerat nenecesara abchetarea individului ale carui calitati morale au fost mai mult decat evidente prin gesturile pe care le-a facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi urmareste telefoanele - in prag de divort calcium calcium Buna seara sant cu sotul in pragul divortului din N motive ...mai nou ..a sunat la compania de telefonie mobila ,sa dat drept titularul contului si mi-a ... (vezi toată discuția)
Tainuire de corespondenta gina-s gina-s buna,chiriasa care are spatiul comercial in casa soacrei mele(in curte fiind 2 case),mi-a ascuns faptul ca in luna iunie am avut un proces corespondenta vine ... (vezi toată discuția)
Violare privacy olos_mihaela olos_mihaela buna ziua, eu am intrat in e-mail-ul unei persoane, folosind calculatorul meu personal, si vreau sa folosesc niste mail-uri ca prova la divort... persoana in ... (vezi toată discuția)