avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contract de credit - titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

Contract de credit - titlu executoriu

Care sunt inscrisurile carora legea le recunoaste caracterul de titlu executoriu?
Stiu ca contractele de credit sunt unele din aceste inscrisuri...toate? sau doar cele in care se specifica clar ca acel contract si titlu executoriu in cazul in care nu se indeplinesc obligatiile contractuale...

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:40, 20 Noiembrie 2010
OUG 99/2006 la art 120, zice asa:

Contractele de credit, inclusiv contractele de garantie reala sau personala, incheiate de o institutie de credit constituie titluri executorii.
Potrivit art. 56 alin. 2 din Legea nr. 58/1998 privind activitatea bancara, devenit art. 79 alin. 2 in urma republicarii acestei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 78 din 24 ianuarie 2005, "Contractele de credit bancar, precum si garantiile reale si personale, constituite in scopul garantarii creditului bancar, constituie titluri executorii".
multumesc!
@Dahrma

:offtopic:Va rog sa nu mai deschideti topicuri diferite privind acelasi subiect.Daca veti accesa optiunea cautare avocatnet.ro, veti observa ca intrebarea dvs. a primit raspuns (exista intrebari similare).
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debit restant blanshic blanshic Buna seara! Am si eu o mare problema cu un debit restant foarte mare la EOS KSI ce reprezinta consecinta nerespectarii contractului de credit semnat la data ... (vezi toată discuția)
Credite bancare LtrAdrian LtrAdrian Creditele bancare acordate doar pe baza buletinului (fara garantii mobile,imobile sau de alta natura) constituie sau nu titluri executorii. Daca da, in baza ... (vezi toată discuția)
Contractele de credit au titlu executoriu??? mint_chocolate mint_chocolate Buna seara! V-as ruga sa ma ajutati cu urmatoarea informatie: orice contract de credit incheiat cu un IFN constituie titlu executoriu, chiar si cele care ... (vezi toată discuția)