Care este sanctiunea neacordarii preavizului ? Nu se acorda efectiv preavizul dar se platesc cele 20 de zile. Instanta poate anula decizia de concediere pe acest motiv? Care este practica ?
acelasi lucru l-am patit si eu.sunt in preaviz si stau acasa..nu am vazut nimic scris in codul muncii despre asta; am citit ca poti merge doar 4 ore pe zi dar nu am vazut nimic ca poti fii platit si sa nu mergi deloc la servici. pe ce motiv ai fost concediata?restructurarea postului?
eu ii voi actiona in instanta, dar am mai multe motive: m-au dat afara in perioada in care firma era in renegocierea contractului de munca, nu au anuntat restructurarea postului cu o luna inainte la i.t.m (abia cu o luna inainte a fost infiintata functia), nu mi-au oferit alta functie in firma, desi se fac angajari. mai mult..m-au dat afara ca am anuntat ca o sefa fura bani, prin plata unei persoane care nu vine la servici.
da, se anuleaza, este nulitate absoluta, i dai in judecata, o taraganesti vreo jumate de an si trebuie sa iti plateasca si salariile pe perioada procesului. Dute la un avocat
asta este, preavizul exista, in cazul asta; sa va uitati si dupa contractul colectiv de munca pentru ramura in care isi desfasoara societatea activitatea. Contractul colectiv la nivel national stipuleaza cel putin 1 salar compensatoriu, in contractul de pe ramura(daca exista) poate fi mai mult
Restructurare post
mariamt
Am fost instiintata de restructurarea postului meu in cadrul companiei printr-o decizie interna; s-au mentionat conditiile economice si reorganizarea companiei ... (vezi toată discuția)