avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare auto fara plata taxei
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare auto fara plata taxei

Va salut !
Avand in vedere ca taxa de inmatriculare a masinilor in Romania este ilegala si aberanta, caut un avocat dispus sa ma ajute in actionarea statului in judecata pentru inmatricularea definitaiva a masinii.
sper sa nu supar pe nimeni, am si eu 2 intrebari legate tot de inmatriculare fara plata taxei si nu cred ca mai este nevoie de inca un topic.

sunt din brasov. ce sanse de reusita am? ce pot face ca sa pot circula cu masina pe durata procesului?
Eu zic ca aveti sanse daca depuneti cerere catre Prefectura cat mai repede pana la intrarea noii legi in vigoare.,Faceti Rar-ul
Pe durata procesului, puteti circula in limita a 90 zile atat cat prevede legea pentru a obtine numere provizorii. Aceste 90 zile pot fi luate cu intrerupere (adica nu e obligatoriu sa fie consecutive).
Puteti fi indrumat de un avocat chiar daca nu e din Bv. De asemeni actele aferente va pot fi redactate.
Sunt admisibile actiunile de inmatriculare fara plata taxei de poluare reglementata de OUG 50/2008.. Eu am mai multe dosare admise de instantele galatene si,dupa cum probabil se stie, exista si o Decizie a ICCJ-ului emisa pe data de 14,10,2011 prin care s-a admis RIL-ul Procurorului General al Romaniei cu privire la admisibilitatea sau inadmisibilitatea actiunii in restituirea taxelor de poluare fara a fi nevoie de parcurgerea procedurii prealabile prevazute de art. 7 din Legea 554/2004 precum si, inmatricularea fara plata taxelor de poluare direct de SRPCIV din subordinea prefecturilor. Este vorba de Decizia nr. 24/14,10,2011 a ICCJ.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2011
Luciana Guraliu-Macovei, Avocat
puteti sami spuneti si mie daca trebuie facut RAR-ul sau doar traduse actele masinii(in cazul celor second hand inmatriculate la Bulgari) pentru a da statul in judecata?

Alte discuții în legătură

Taxa auto 2009 Robert Szasz Robert Szasz Ma intereseaza care dintre colegi a avut succes in instanta cu O.U.G. nr. 7/2009. Daca da, as dori cateva lamuriri profesionale. Multumesc! (vezi toată discuția)
Taxa de poluare auto Dana Lazãr Dana Lazãr Buna ziua! V-aş ruga să-mi trimite-ţi şi mie o copie a unei hotărâri admisa cu taxa de poluare, taxă ce a fost platita la sfârşitul anului 2008. Vă ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto lrd lrd Buna ziua, la data de 2.12.2009 am inmatriculat un autoturism skoda fabia si am platit taxa de poluare in valoare de 2170 lei, intrebarea mea este daca am vreo ... (vezi toată discuția)