avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comunicare sau decizie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comunicare sau decizie?

Dupa aceasta comunicare, urmeaza o decizie , sau aceasta insasi este o decizie?

nr.19 /15.06.2010

Catre Dl/D-na...............

Prin prezenta va facem cunoscut ca incepand cu data de 16.06.2010 sunteti in preaviz pana la data de 13.07.2010 cand inceteaza contractul individual de munca, in conformitate cu prevederile art.65, alin 1 din Codul Muncii.
Mentionam ca postul ocupat de dvs, a fost desfiintat ca urmare a reorganizarii activitatii, iar societatea nu dispune de posturi vacante pentru a va oferi corespunzator pregatirii profesionale pe care o aveti.

Administrator,
semnatura si stampila unitatii

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:40, 21 Noiembrie 2010
aceasta reprezinta doar instiintarea de preaviz intrucat nu contine elementele prevazute de c. mun. pentru a fi decizia de concediere!
faceti tot posibilul sa intrati in posesia deciziei de concediere!
La ce va referiti cand spuneti "elementele prevazute de codul muncii"; ce lipseste? eu am gasit art 74; mai e ceva?

Art. 74. [Conţinutul deciziei de concediere]
(1) Decizia de concediere se comunică salariatului în scris şi trebuie să conţină în mod obligatoriu:
a) motivele care determină concedierea;
b) durata preavizului;
c) criteriile de stabilire a ordinii de priorităţi, conform art. 69 alin. (2) lit. d), numai în cazul concedierilor colective;
d) lista tuturor locurilor de muncă disponibile în unitate şi termenul în care salariaţii urmează să opteze pentru a ocupa un loc de muncă vacant, în condiţiile art. 64.
da, asa cum spune art. 76 c. mun. ...
Intr-adevar, dupa acea instiintare trebuia sa emita decizia de concedere si sa v-o comunice. ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cmi art 61 lit.c, este nevoie de termen de preaviz de 20 zile? sorina1965 sorina1965 B-)Buna seara, o salariata imi aduce pe data de 03.09.2014 Decizie medicala de capacitate de munca grad 3 cu diagnostic- tulburare anxios depresiva,epilepsie ... (vezi toată discuția)
Restructurare post mariamt mariamt Am fost instiintata de restructurarea postului meu in cadrul companiei printr-o decizie interna; s-au mentionat conditiile economice si reorganizarea companiei ... (vezi toată discuția)
Preaviz ContSters147006 ContSters147006 Va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca preavizul poate fi dat ca o instiintare sau exista legiferat ca trebuie sa fie o decizie de preaviz .Este cazul unei ... (vezi toată discuția)