avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reintregirea dreptului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reintregirea dreptului de proprietate

Buna seara.
In anul 1954, bunicul meu a cumparat o suprafata de teren cu o camera pe ea prin chitanta de mana. Pe acea chitanta nu scria suprafata de teren, ea fiind in jur de 800 mp. Ulterior cei de la Taxe si Impozite au trecut in rol doar suprafata de 300 mp, dar nu au o baza legala pt. ce au facut. Acum, pt. reintregirea proprietatii, dupa ce am semnat un Proces-Verbal de Vecinatate si am facut o expertiza judiciara, cei de la Impozite si Taxe spun ca nu pot crea rolul caci trebuie o actiune in instanta pt. reintregirea dreptului de proprietate si pt. cei 5oo mp ramasi, si ca doar printr-o hotarare definitiva si irevocabila pot crea rolul fiscal in intregimea lui. Asa este ?
Cel mai recent răspuns: Dima Mihaela , utilizator 11:15, 23 Noiembrie 2010
Deschideti actiune in instanta. Din pacate, cam asa stau lucrurile. Succes!
apelati la ajutorul unui avocat, pentru a solicita la instanta de judecata constatarea dobandirii acelui drept de proprietate
E un proces dificil de uzucapiune care se va judeca in contradictoriu cu fostul proprietar .Instanta va recunoaste prin hotarare ,dreptul dvs. de proprietate asupra diferentei de teren .
angajati-va un avocat si promovati actiune in instanta.
Pana va angajati un avocat si ajungeti pe la instanta, mergeti intai la primarie si solicitati intocmirea dosarului in vederea emiterii Ordinului Prefectului in baza art. 23 din legea 18/1991 (constatarea pe cale administrativa a dreptului de proprietate). Dosaul trebuie sa contina:
- cerere;
- copie chitanta de mana (daca o mai aveti);
- extras registrul agricol 1986-1990 si registrul posesorilor 1990 pentru fila aferenta imobilului;
- istoric de rol fiscal;
- acte stare civila;
- certificat mostenitor de pe urma bunicului;
- schita cadastrala;
- declaratiile vecinilor ca nu le este afectat dreptul de proprietate daca suprafata din schita este mai mare decat cea din evidente;
Acest Ordin al Prefectului constituie act de proprietate si sta la baza efectuarii cadastrului si intabularii imobilului. Poate reusiti prin aceasta procedura si scapati de instanta. Succes!
Ultima modificare: Duminică, 21 Noiembrie 2010
Kyandra, moderator

Alte discuții în legătură

Cum as putea sa fac un act autentic? Mariusik_84 Mariusik_84 Buna ziua, In anul 1974 am cumparat, cu chitanta de mana, un teren si in acelasi an am construit si o casa. Am rol la financiar pe numele meu si platesc ... (vezi toată discuția)
Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)
Teren achizitionat cu chitanta de mana doru285 doru285 Va rog frumos sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme.Tatal meu a cumparat un teren in anul 1960,in baza unei chitante de mana,pe care si-a construit ... (vezi toată discuția)