avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren achizitionat cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren achizitionat cu chitanta de mana

Va rog frumos sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme.Tatal meu a cumparat un teren in anul 1960,in baza unei chitante de mana,pe care si-a construit casa.Cum poate sa obtina eliberarea unui act de proprietate,tinand cont ca in toti acesti ani a platit taxe si impozite la primarie.Mentionez ca ,chitanta de mana a pierduto.
incercati o actiune invocind uzucapiunea de 30 ani. vorbiti cu un avocat.
Persoana de la care a cumparat mai traieste? Ar putea incerca si constatarea uzucapiunii...daca sunt indeplinite conditiile consultati un avocat caruia sa ii prezentati modul in care v-ati exercitat posesia de-a lungul timpului, daca ati fost deranjat, daca ati exercitat o posesie in nume de proprietar, etc.
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
ContSters47264, utilizator
Este necesara promovarea unei actiuni in constatare pe uzucapiune, insa pentru aceasta este necesara angajarea unui avocat atat pentru redactarea actiunii cat si pentru reprezentare.Atentie! Actiunea se timbreaza la valoarea casei si terenului, deci implica costuri destul de ridicate.De asemenea veti mai avea de suportat si costul celor 2 expertize topo si constructor care sunt obligatorii in astfel de cauze.
Aveti sanse dar trebuie verificate mai multe conditii.
Faptul ca ati pierdut chitanta nu ar fi o problema.
Ordinul Prefectului in baza art. 23 din legea 18/1991. Dosarul se depune la primarie si contine:
- cerere tip;
- extras registru agricol 1986-1990 si registrul posesorilor 1990 (de la primarie);
- istoric de rol fiscal (de la primarie);
- schita cadastrala;
-declaratiile vecinilor cum ca nu le este afectat dreptul de proprietate (daca suprafata rezultata din masuratori este mai mare decat cea din registre);
Primaria inainteaza dosarul la Comisia judeteana, iar dupa eliberare, Ordinul prefectului constituie act de proprietate.
Succes!

Alte discuții în legătură

Dobandire act proprietate corinau corinau In anul 1960 socrul meu a cumparat in baza unei chitante de mana un lot de casa in supr de 500mp, de la o persoana care il detineau ca mostenire de la tatal ... (vezi toată discuția)
Dreptul de uzucapiune invocat de mostenitori? leus leus Parinti decedati in urma cu 10 si respectiv un an .Au locuit din 1972 ,la ultimul domiciliul respectiv pina in 2000 tatal cind adecedat si pina in 2010 mama ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana - cum se obtine actul de proprietate pentru imobil? marian barbu marian barbu Buna seara,parintii mei au cumparat casa acum 27 ani cu chitanta de mana ,au platit impozitul anual,ce trebuie sa fac pentru a obtine actul de proprietate?va ... (vezi toată discuția)