avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de uzucapiune invocat de mostenitori?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de uzucapiune invocat de mostenitori?

Parinti decedati in urma cu 10 si respectiv un an .Au locuit din 1972 ,la ultimul domiciliul respectiv pina in 2000 tatal cind adecedat si pina in 2010 mama cand a decedat si aceasta.Nu au avut act de vanzare cumparare pe imobil si terenul aferent casei (total 450 mp),ci numai o chitanta de mana pe care copii nu o gasesc.Copii pot cere pentru parintii decedati uzucapiunea, intrucat nu pot face dezbaterea succesoral fara act de proprieate , iar fostii proprietari nu mai traiesc si nici nu au avut mostenitori, nu se mai stie nimic de alte rude? .Exisat martori vecinii , inregistrarea in rolul fiscal pe numele defunctilor precum si alte contracate de utilitati.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:43, 5 Octombrie 2010
Actiune in uzucapiune, prin jonctiunea posesiilor - de la autorii lor (parinti), insotita de accesiune imobiliara (pentru casa).
da... merge uzucapiune.. depinde si in ce zona a tarii va aflati
in sud
Ar fi bine sa consultati si sa platiti un avocat pentru analizarea situatiei.
Se pare ca ati avea sanse dar mai trebuie analizata macar o problema...
Luand in calcul chitanta de mana , mostenitorii se pot adresa instantei de judecata , in vederea pronuntarii unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare -cumparare.
.Au locuit din 1972 ,la ultimul domiciliul respectiv pina in 2000 tatal cind adecedat si pina in 2010 mama cand a decedat si aceasta

( mai trebuie sa treaca doi ani )

Chitanta de mana nu constituie just titlu pentru a invoca uzucapiunea de scurta durata , cuprinsa intre 10 si 20 de ani .

Alte discuții în legătură

Pe numele cui se obtine titlul de proprietate dupa uzucapiune? izabela_25 izabela_25 Sunt unul dintre cei 3 mostenitori ai unui teren de 300m si o casa in bucuresti, care a apartinut bunicului, dar acesta are doar o chitanta de manadin 1949 cu ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor - succesiune - act de proprietate valy13 valy13 Buna ziua, Am nevoie de un sfat in urmatoarea situatie: - tatal meu a mostenit de la parintii lui terenul si casa in care locuieste (succesiunea a fost ... (vezi toată discuția)
Acte de proprietate pe teren florin-soare florin-soare buna ziua, situatia in care ma aflu este ca la casa parinteasca nu exista act de proprietate si nici titlu de proprietate eliberat dupa anul 1991, existand ... (vezi toată discuția)