avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rol primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rol primarie

tatal meu a decedat anul trecut la primarie pe rol el era titular
a fost casatorit cu mama 49 de ani
au cumparat casa in 1964 cu un act de mana
abia acum vreau sa intocmim actele de proprietate casa +teren
la cadastru imi trebuie un certificat fiscal dar pe numele mamei cu care voi merge in tribunal pentru uzucapiune
serviciul financiar refuza trecereape rol a mamei
CUI TREBUIE SA MA MAI ADRESEZ????
Poate cineva sa ma ajute nu stiu unde sa ma mai adresez

MULTUMESC!!!
Cel mai recent răspuns: Nnnnnh , utilizator 19:31, 8 Februarie 2025
Este normal sa nu va faca schimbare de rol fiscal motivat de faptul ca istoricul de rol cuprinde doar acea chitanta sub semnatura privata ce era probabil pe numele tatalui.
Pentru cadastru este necesar sa aveti o hotarare data de instanta pe o actiune in uzucapiune sau o actiune in constatare.
Daca ati solutionat acest aspect privind actele de proprietate si aveti deja o sentinta civila ce tine loc de act de proprietate, cu acea sentinta faceti schimbarea de rol fiscal.
Este posibil sa intampinati greutati si la depunerea dosarului in instanta pentru ca trebuie sa faceti un certificat de mostenitor , daca tatal mai avea si alte bunuri sau un certificat de calitate de mostenitor pentru ca sa demonstrati ca aveti calitate sa initiati o asemenea actiune.
Dupa ce dobanditi titlu pe imobilul respectiv, faceti trecerea pe rol apoi cadastru si inscrierea lui in cartea funciara.
Instanta solicita istoric de rol fiscal, o situatie juridica si actul de proprietate a celui care i-a vandut tatalui.
Daca persoana nu mai traieste trebuie sa cautati mostenitorii sau daca nu sunt se solicitati sa se constate vacanta succesorala.
Ati dezbatut succesiunea?Mama dvs. are certificat de mostenitor?Daca nu are certificat de mostentior,de aceea nu a trecut rolul pe numele mamei.
Fiind căsătoriți atâția ani, automat rolul fiscal este și al mamei. Să plătească în continuare taxele și impozitele locale.
Se va face o acțiune în instanță prin care se solicită ca aceasta să pronunțe o hotărâre care să țină loc de contract de vânzare cumpărare. Ca pârâți veți chema vânzătorii care au semnat chitanța sau moștenitorii. lor.
Mai departe,cu contractul faceți succesiunea. Un avocat, căci sunt mai multe probleme.
Bună seara,în anul 1999 am cumpărat un teren cu chitanță de mana,am făcut o căsuță și acum asi vrea sa rezolv problema cu actele vânzătorul a decedat are moștenitorii,care ar fi procedura să obțin o hotărâre judecătorească sa devin proprietar sa pot vinde la rândul meu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana din 1977 cristinacraciunn cristinacraciunn Buna seara, Am si eu nevoie de sfatul dumneavoastra. Parintii mei au achizitionat in anul 1979 un imobil incheiat cu o chitanta de vanzare-cumparare facuta ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor - succesiune - act de proprietate valy13 valy13 Buna ziua, Am nevoie de un sfat in urmatoarea situatie: - tatal meu a mostenit de la parintii lui terenul si casa in care locuieste (succesiunea a fost ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters116611 ContSters116611 Bună ziua, Tatăl meu a cumpărat în 1978 un teren, cu un act de vînzare-cumpărare de mînă, cu martori. Terenul nu are ieşire la drum, iar pentru acest ... (vezi toată discuția)