avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren achizitionat cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren achizitionat cu chitanta de mana

Va rog frumos sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme.Tatal meu a cumparat un teren in anul 1960,in baza unei chitante de mana,pe care si-a construit casa.Cum poate sa obtina eliberarea unui act de proprietate,tinand cont ca in toti acesti ani a platit taxe si impozite la primarie.Mentionez ca ,chitanta de mana a pierduto.
Persoana de la care a cumparat nu mai traieste
Nu-i nimic.
Luati legatura cu un avocat si urmati sfaturile colegilor de mai sus.
In vederea dobandirii dreptului de proprietate asupra terenului , poate fi promovata o actiune in vederea constatarii uzucapiunii , sau , tinand cont de existenta unei chitante de mana , instanta de judecata poate pronunta o hotarare care sa tina loc de act de vanzare cumparare.
Cu privire la constructie, va fi invocata accesiunea imobiliara artificiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire act proprietate corinau corinau In anul 1960 socrul meu a cumparat in baza unei chitante de mana un lot de casa in supr de 500mp, de la o persoana care il detineau ca mostenire de la tatal ... (vezi toată discuția)
Dreptul de uzucapiune invocat de mostenitori? leus leus Parinti decedati in urma cu 10 si respectiv un an .Au locuit din 1972 ,la ultimul domiciliul respectiv pina in 2000 tatal cind adecedat si pina in 2010 mama ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana - cum se obtine actul de proprietate pentru imobil? marian barbu marian barbu Buna seara,parintii mei au cumparat casa acum 27 ani cu chitanta de mana ,au platit impozitul anual,ce trebuie sa fac pentru a obtine actul de proprietate?va ... (vezi toată discuția)