avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CHITANTA DE MANA - cum se obtine actul de proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CHITANTA DE MANA - cum se obtine actul de proprietate pentru imobil?

Buna seara,parintii mei au cumparat casa acum 27 ani cu chitanta de mana ,au platit impozitul anual,ce trebuie sa fac pentru a obtine actul de proprietate?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Neacsubogdan30 , utilizator 12:40, 19 Ianuarie 2021
cat teren aveti?
o hot care sa tina loc de act e suficienta daca aveti posesia terenului si casei..
daca nu..mai asteptati putin ( 3-4 ani ) si actionati dupa
mergeti eventual cu prprietarul de la care s-a cumparat atunci (cu chitanta) - la un notariat si va faceti act de vanzare cumparare...
Sunt 1200 mp curtea si casa veche 50 mp si am turnat fundatia de 150 mp pt casa noua fara autorizatie ,vreau sa si construiesc dar sa fiu si in legalitate
Dacă fostul proprietar sau moştenitorii lui trăiesc şi au titlu de proprietate, mergeţi la notar şi încheiaţi contractul in formă autentică. Dacă au titlu de proprietate şi nu vor să vă încheie actul in formă autentică, îi chemaţi in instanţa, prezentaţi chitanţa şi solicitaţi instanţei să pronunţe o hotărâre care să ţină loc de act autentic de vânzare cumpărare. Dacă nu au titlu de proprietate acţiunea este de competenţa instanţei de judecată, se cheamă acţiune in constatare drept proprietate, şi solicitaţi instanţei in contradictoriu cu cei de la care atu cumpărat, că sunteţi proprietarii imobilului, drept de proprietate dobândit prin uzucapiunea de 30 de ani, înţelegând ca ptr împlinirea termenului să uniţi posesia exercitată de părinţii dv.stră cu cea exercitată de cei de la care aţi cumpărat. Vă recomand să luaţi legătura şi cu un avocat, vă vă fi mai uşor, este o acţiune destul de costisitoare şi nu vă permiteţi să o pierdeţi.
proprietara a murit,iar ai mei au cumparat de la cei care aveau grija de ea,e mai complicat

Alte discuții în legătură

Obtinere acte de proprietate pentru casa si teren cumparate cu, chitanta de mana ramo80 ramo80 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati care este calea de urmat pentru a obtine actele de proprietate, in situatia urmatoare: Socrii mei au cumparat in urma cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa cu chitanta de mana VASSY VASSY Buna ziua, As avea nevoie de o lamurire. Sora mea locuieste cu soacra ei care a cumparat casa in care stau in anul 1975 cu o chitanta de mana si cu doi ... (vezi toată discuția)
Act cu mostenitorii fan23 fan23 am cumparat un teren cu chitanta de mana , dar din nefericire proprietarul a decedat ,acum cum pot proceda sa fac act asupra terenului. . (vezi toată discuția)