avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act cu mostenitorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act cu mostenitorii

am cumparat un teren cu chitanta de mana , dar din nefericire proprietarul a decedat ,acum cum pot proceda sa fac act asupra terenului.
.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:22, 3 Martie 2014
1.Atata vreme cat a fost exercitata o posesie utila, continua, publica, sub nume de proprietar sunt intrunite conditiile pentru a fi promovata o actiune in vederea constatarii uzucapiunii ( mod originar de dobandire a dreptului de proprietate ).

Practic, uzucapiunea reprezinta o sanctiune impotriva proprietarului nediligent, care nu si-a exercitat atributele dreptului de proprietate, posesia si folosinta fiind exerciate de catre o terta persoana.( posesia trebuie sa fie utila , neviciata).


Pentru a fi constata uzucapiunea , este necesar sa fie demonstrata, prin martori , posesia de 30 de ani, neviciata ( viiciile posesie fiind clandestinitatea, violenta, discontinuitatea ).


Prin declaratiile de martor se va atesta faptul posesiei indelungate, se va atesta faptul ca limitele terenului nu au comportat modificari, si, de asemenea, nu a existat niciun litigiu, cu privire la imobilul al carei drept de proprietate se solicita a fi dobandit.


Se va proceda la evaluarea si la identificarea terenului, printr-o expertiza tehnica .

2.

Puteti solicita instantei de judecata sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare, daca nu ne aflam in prezenta situatiei sus expuse.

Veti chema in judecata mostenitorii acceptanti.



Succes.



Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
uzucapiune cum se calculeaza la ani? chitanta este in anul 2002.multumesc pentru indruma-re
Lăsaţi uzucapiunea.

Dacă moştenitorii (care au preluat nu doar drepturile, ci şi obligaţiile antecesorului lor) refuză încheierea actului autentic, aveţi posibilitatea de a vă adresa instanţei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea unui teren in titlu de proprietate babu86 babu86 Tatal meu a decedat. A avut un teren cumparat dar nu a fost trecut in TITLU DE PROPRIETATE. Pentru acest teren exista doar un contract de mana facut de tata si ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune? doo.ditza doo.ditza Buna ziua ! Bunica mea a folosit, incepand cu anii \'70 o fasie de teren de langa proprietatea ei care facea parte dintr-un lot personal. Mama a achitat ... (vezi toată discuția)
Acte casa batraneasca bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua,am urmatoarea problema: Vreau sa fac cadastru si intabulare pt o casa ce nu are niciun act in momentul de fata.casa a fost a bunicilor mei iar acum ... (vezi toată discuția)