avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte casa batraneasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte casa batraneasca

Buna ziua,am urmatoarea problema:
Vreau sa fac cadastru si intabulare pt o casa ce nu are niciun act in momentul de fata.casa a fost a bunicilor mei iar acum tatal meu este singurul mostenitor,neavand alti frati.dar problema este ca nu sunt acte de niciun fel,doar o chitanta de mana cum se facea atunci.
Am nevoie de un avocat care sa rezolve problema,contra cost bineinteles.nu am timp de pierdut prin primarii.casa se afla in cam Baneasa,judet Constanta.
Am nevoie de acte de proprietate sau certificat de mostenitor pt tatal meu ca sa putem face ulteriorcadastru si intabulare.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 18:41, 11 Noiembrie 2019
Puteti consulta un avocat din lista de mai jos
www.avocatnet.ro/Avocat-din-...
Poate fi invocata uzucapiunea.

Atata vreme cat a fost exercitata o posesie utila, continua, publica, sub nume de proprietar sunt intrunite conditiile pentru a fi promovata o actiune in vederea constatarii uzucapiunii ( mod originar de dobandire a dreptului de proprietate ).

Practic, uzucapiunea reprezinta o sanctiune impotriva proprietarului nediligent, care nu si-a exercitat atributele dreptului de proprietate, posesia si folosinta fiind exerciate de catre o terta persoana.( posesia trebuie sa fie utila , neviciata).


Pentru a fi constata uzucapiunea , este necesar sa fie demonstrata, prin martori , posesia de 30 de ani, neviciata ( viiciile posesie fiind clandestinitatea, violenta, discontinuitatea ).


Prin declaratiile de martor se va atesta faptul posesiei indelungate, se va atesta faptul ca limitele terenului nu au comportat modificari, si, de asemenea, nu a existat niciun litigiu, cu privire la imobilul al carei drept de proprietate se solicita a fi dobandit.


Se va proceda la evaluarea si la identificarea terenului, printr-o expertiza tehnica .



Potrivit art. 82 din Legea 71/2011, pentru cazurile in care posesia a inceput inainte de data intrarii in vigoare a noului Cod civil, sunt aplicabile dispozitiile referitoare la uzucapiune in vigoare la data inceperii posesiei.

Dispozitiile art. 930-934 din Noul Cod civil referitoare la uzucapiunea imobiliara se aplica numai in cazurile in care posesia a inceput dupa data intrarii in vigoare a acestuia.
.

Eu profesez in Constanta, aveti datele mele de contact in profil.


Succes.

Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune marin 33 marin 33 Buna ziua! Dupa decesul mamei mele(2006) si al tatalui meu(2009) am obtinut ca unic mostenitor Certificatul de mostenitor.Cineva imi contesta dreptul ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate cadrianacarmen07@gmail.com cadrianacarmen07@gmail.com Cum pot obține titlu de proprietate pe terenul din jurul casei pt.care tatăl meu care este decedat nu a făcut cerere cf.legilor fondului funciar.Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren in titlu de proprietate babu86 babu86 Tatal meu a decedat. A avut un teren cumparat dar nu a fost trecut in TITLU DE PROPRIETATE. Pentru acest teren exista doar un contract de mana facut de tata si ... (vezi toată discuția)