Buna ziua tuturor! As avea nevoie de niste sfaturi urgente, dar mai intai sa va prezint situatia mea: sunt impreuna de cativa ani cu un baiat care s-a mutat in sua ca permanent resident la tatal sau(de asemenea permanent resident de vreo 5 ani, iar la anul va primi cetatenie). Acum doua saptamani am fost la interviu pt viza de turist deoarece vreau sa vizitez sua si sa imi petrec sarbatorile de iarna alaturi de prietenul meu (nu intentionez nicio clipa sa raman acolo ilegal). La interviu mi-a fost teama sa le spun ca vreau sa ma duc sa fac sarbatorile cu prietenul meu pt ca m-ar fi considerat automat un posibil imigrant si le-am spus ca ma duc la niste prieteni de familie. Urmatoarele intrebari au fost: cu ce se ocupa parintii mei si daca cel care mi-a facut affidavit-ul of support e casatorit. Le-am raspuns la intrebari si le-am spus ca persoana care mi-a facut AOS-ul e divortat. Raspunsul a fost categoric "respins", nu am apucat sa le spun nimic despre prietenul meu care e acolo, tatal sau care a facut si AOS-ul are o situatie financiara excelenta si un statut pe masura in Texas (aveam extrasele acestuia de cont din ultimul an + dovada platii taxelor la zi la care nu s-au uitat), nu am apucat sa le arat alte acte care ar fi demonstrat legaturi cu tara. Sunt studenta la drept in anul 3 si fac si practica de specialitate la un birou de avocatura, aveam acte sa demnostrez aceste lucruri, dar interviul nu a ajuns atat de departe si din pacate nu am nici proprietati, nici conturi pe numele meu desi nu au intrebat nimic despre aceste lucruri. Peste o saptamana voi aplica din nou pt viza de turist deoarece vreau neaparat sa fiu de sarbatori alaturi de prietenul meu, dar nu stiu daca sa le spun direct ca am o relatie cu el sau sa le spun simplu ca suntem prieteni buni. Ce sfaturi aveti in aceasta situatie? Ce sanse sunt sa nimerec la interviu cu acelasi consul? Multumesc!
Ar insemna sa ii mint si sa nu am raspunsuri pt intrebarile lor, ar incepe sa puna diferite intrebari: cum i-am cunoscut, ce relatie am cu ei, in conditiile in care affidavit-ul of support e de la o persoana de 43 de ani, care nu a mai venit in tara de 6 ani, iar eu am 21 de ani. Se pare ca nu le-a convenit nici cand le-am zis ca suntem prieteni de familie ceea ce nu era tocmai o minciuna, fiind totusi o relatie de prietenie, altfel nu m-as fi dus acolo.
As fi facut acest lucru deja daca era posibil, dar in acest moment nu am posibilitatea sa depun suma pe care o considera ei necesara pt a fi convinsi ca nu va exista nicio problema financiara, deci AoS-ul este singurul document prin care pot demonstra ca intreaga calatorie e suportata.
Adevarul ar fi fost mai bine, in opinia mea. De ce vor respinge viza daca te duci la un prieten cu tatal divortat?.
Alte discuții în legătură
Viza sua
angajat
Prietenul meu este american de origine si a venit in Romania pentru un timp. Daca ne casatorim aici si apoi dorim sa calatorim in SUA sa ne vizitam familia, eu ... (vezi toată discuția)
Viza sua - cazier
duikan
daca am cazierul pata pot pleca in america ? am chemare in america pentru a lucra la castiguri si alte activitati legate de teatru in care sunt ... (vezi toată discuția)