buna seara,
in autorizatia de construire eleberata de primaria de pe raza orasului in care am construit o locuinta este prevazut:
"durata de executie a lucrarilor este de 24 luni calculata de la data inceperii efective a lucrarilor(anuntata in prealabila), situatie in care perioada de valabilitate a autorizatiei se extinde pe intreaga durata de executie a lucrarilor autorizate.
termenul de valabilitate al autorizatiei este de 6 luni de la data emiterii, interval de timp in care trebuie incepute lucrarile de executie autorizate".
autorizatia a fost eliberata in data de 17.04.2009.
inceperea lucrarilor autorizate s-a facut in data de 25.05.2009(conform adresei inaintate de mine primariei emitente a autorizatiei).
intrebare: in conditiile de mai sus, autorizatia de construire mai este in vigoare sau a expirat?
multumesc
Autorizatia este valabila pana pe data de 24.05.2011, intrucat lucrarile au fost incepute pe 25.05.2009 (in perioada de valabilitate pentru inceperea efectiva a lucrarilor) si autorizatia are termen de valabilitate 24 de luni.
va multumesc frumos. Ceea ce a precizat dolimp apreciam si eu a fi corect. Din pacate, o jurista de la autoritatea de mediu a analizat documentul in discutie a fost foarte categorica in a spune ca autorizatia mea este expirata, ca urmare mi se respinge din acest motiv dosarul inscris pe lista in proiectul "casa verde".
deci...la lupta...contestatie...
inca o data, multumesc frumos si o seara placuta