avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Termenul de valabilitate a autorizatiei de constructie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Termenul de valabilitate a autorizatiei de constructie

buna seara,
in autorizatia de construire eleberata de primaria de pe raza orasului in care am construit o locuinta este prevazut:
"durata de executie a lucrarilor este de 24 luni calculata de la data inceperii efective a lucrarilor(anuntata in prealabila), situatie in care perioada de valabilitate a autorizatiei se extinde pe intreaga durata de executie a lucrarilor autorizate.
termenul de valabilitate al autorizatiei este de 6 luni de la data emiterii, interval de timp in care trebuie incepute lucrarile de executie autorizate".
autorizatia a fost eliberata in data de 17.04.2009.
inceperea lucrarilor autorizate s-a facut in data de 25.05.2009(conform adresei inaintate de mine primariei emitente a autorizatiei).

intrebare: in conditiile de mai sus, autorizatia de construire mai este in vigoare sau a expirat?
multumesc
Cel mai recent răspuns: mariana_d , utilizator 19:08, 21 Noiembrie 2010
autorizatia este in vigoare pana pe 25.11.2010.
Autorizatia se afla in perioada de valabilitate
buna seara,

imi puteti spune, va rog frumos, de ce este valabila pana pe 25.11.2010?
multumesc
Autorizatia este valabila pana pe data de 24.05.2011, intrucat lucrarile au fost incepute pe 25.05.2009 (in perioada de valabilitate pentru inceperea efectiva a lucrarilor) si autorizatia are termen de valabilitate 24 de luni.
Ultima modificare: Duminică, 21 Noiembrie 2010
Olimpiu DRUȚĂ - Cabinet de Avocat, Avocat
buna seara tuturor,

va multumesc frumos. Ceea ce a precizat dolimp apreciam si eu a fi corect. Din pacate, o jurista de la autoritatea de mediu a analizat documentul in discutie a fost foarte categorica in a spune ca autorizatia mea este expirata, ca urmare mi se respinge din acest motiv dosarul inscris pe lista in proiectul "casa verde".
deci...la lupta...contestatie...
inca o data, multumesc frumos si o seara placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatia de constructie danielbejan danielbejan buna ziua. am si eu o intrebare: sunt la faza de autorizatie pentru o costructie nou si as vrea sa stiu daca autorizatia e valabila din ziua cand mi-au ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de construire StefanaSt StefanaSt In autorizatia de construire scrie ca durata de executie a lucrarilor este de 2 luni. Nu pot termina lucrarile in 2 luni ci in 6 luni, dar nu depasesc ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire (intrare in legalitate) bruchiu bruchiu Buna seara, Am inceput constructia unei case fara autorizatie de construire, pe 22 oct. 2012am obtinut autorizatia de construire(intrare ... (vezi toată discuția)