Adresati-va bancii, pentru intelegere. Contractele cu bancile constituie titluri executorii si pentru a fi executate nu trebuie sa va instiinteze in cazul in care nu achitati datoriile la termenele scadente. Banca prin executorul bancar, solicita instantei incuviintarea executarii silite si atat.
Nu cred ca o eventuala plangere la OCP ar rezolva foarte mult situatia, deoarece, asa cum a punctat si Indines, contractul de credit constituie titlu executoriu si nu este necesar decat ca executorul bancar sa ceara instantei incuviintarea executarii silite in baza acestuia. Ulterior, va urma emiterea de somatii de plata (pe care le veti primi acasa, dar care vor fi comunicate si Oficiului de cadastru si Publicitate Imobiliara, deoarece executorul bancar se poate indrepta pentru recuperarea creantei spre bunurile imobile pe care le detineti, chiar daca nu ati garantat cu ele creditul).
Asadar, asa cum v-au sfatuit si predecesorii mei, incercati o discutie cu banca, rugati sa vi se ofere o solutie pentru a va achita restantele intr-o modalitate "umana", asa incat sa faceti fata (depinde foarte mult si de cat de mare este restanta), in fine, vedeti ce varinate vi se ofera. Important este sa faceti acest lucru cat mai repede si sa va aratati disponibilitatea de a achita mai departe ratele.
Asa cum va spuneam mai sus, banca poate proceda la executarea bunurilor mobile si imobile pe care le detineti (care sunt proprietatea dvs.), chiar daca nu ati garantat cu acestea la contractarea creditului. Iar daca nu detineti bunuri pe numele dvs., banca poate proceda la aplicarea popririi pe venituri. Dupa cum vedeti, indiferent cum priviti problema, pana la urma trebuie sa fiti constienta ca tot va trebui sa va platiti creditul, pentru ca daca nu o faceti, oricum banca va incerca recuperarea datoriei intr-un fel sau altul.