avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita

am un credit de nevoi personale la banca raiffesen nu am mai platit datorita ramanerii fara servici si eu si sotul creditul este din 2006 banca nu mi-a trimis nici o hartie de instiintare pana acum iar acum primesc una ca ma executa silit va rog din suflet sa-mi spuneti ce posibilitate mai am si daca mai pot negocia cu ea o reesalonare si sa-mi mai spuneti va rog daca nu am girat cu casa mi-o pot lua ? va rog mult sfatuiti-ma ce sa fac multumesc:
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 15:03, 1 Decembrie 2010
Adresati-va bancii, pentru intelegere. Contractele cu bancile constituie titluri executorii si pentru a fi executate nu trebuie sa va instiinteze in cazul in care nu achitati datoriile la termenele scadente. Banca prin executorul bancar, solicita instantei incuviintarea executarii silite si atat.
Puteti merge si negocia o refinantare sau o reesalonare.
De asemenea, puteti formula plangere la ANPC -
protectia consumatorului!
Ultima modificare: Duminică, 21 Noiembrie 2010
Daniel Coman, Avocat
la o reesalonare puteati spera pana sa ramaneti restanti cu ratele. cand ati facut ultima plata?
pt neplata, se poate ajunge si la executarea silita a casei
Nu cred ca o eventuala plangere la OCP ar rezolva foarte mult situatia, deoarece, asa cum a punctat si Indines, contractul de credit constituie titlu executoriu si nu este necesar decat ca executorul bancar sa ceara instantei incuviintarea executarii silite in baza acestuia. Ulterior, va urma emiterea de somatii de plata (pe care le veti primi acasa, dar care vor fi comunicate si Oficiului de cadastru si Publicitate Imobiliara, deoarece executorul bancar se poate indrepta pentru recuperarea creantei spre bunurile imobile pe care le detineti, chiar daca nu ati garantat cu ele creditul).
Asadar, asa cum v-au sfatuit si predecesorii mei, incercati o discutie cu banca, rugati sa vi se ofere o solutie pentru a va achita restantele intr-o modalitate "umana", asa incat sa faceti fata (depinde foarte mult si de cat de mare este restanta), in fine, vedeti ce varinate vi se ofera. Important este sa faceti acest lucru cat mai repede si sa va aratati disponibilitatea de a achita mai departe ratele.
Asa cum va spuneam mai sus, banca poate proceda la executarea bunurilor mobile si imobile pe care le detineti (care sunt proprietatea dvs.), chiar daca nu ati garantat cu acestea la contractarea creditului. Iar daca nu detineti bunuri pe numele dvs., banca poate proceda la aplicarea popririi pe venituri. Dupa cum vedeti, indiferent cum priviti problema, pana la urma trebuie sa fiti constienta ca tot va trebui sa va platiti creditul, pentru ca daca nu o faceti, oricum banca va incerca recuperarea datoriei intr-un fel sau altul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de incuviintare executare silita MARIAN MOCANU MARIAN MOCANU Buna ziua. Sora mea are un imprumut de nevoi personale la banca de 5000 euro si nu a mai putut achita ratele, ultima rata a achitat-o in septembrie 2008. Desi ... (vezi toată discuția)
Executare silita executor bancar Sergia Sergia Daca s-a emis o Instiintare de plata din partea unui executor bancar pe suma totala aferenta unui credit bancar ipotecar se mai poate reveni asupra ei daca se ... (vezi toată discuția)
Executare silita de firma de recuperare cristina001 cristina001 Am si eu nevoie de ajutor Am un credit la o banca,l-am achitat 2 ani,am ramas fara loc de munca si nu am mai putut achita,as vrea dar nu pot acum.Banca la ... (vezi toată discuția)