avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Fonduri europene nerambursabile acvacultura
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Fonduri europene nerambursabile acvacultura

O S.R.L. are in concesiune o balta, avand suprafata de 15 ha. Impreuna cu alte 2 S.R.L.-uri, au incheiat un Contract de asociatiune in participatiune in vederea exploatarii respectivei balti.
In ce masura, una din cele 2 S.R.L.-uri (sau amandoua), poate (pot) accesa fonduri europene nerambursabile, in vederea dezvoltarii unei afaceri in domeniul acvaculturii si daca da, va rog detalii. Mentionez faptul ca respectivele S.R.L.-uri sunt pe profit,
nu au datorii.
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 21:35, 27 Noiembrie 2010
adresati-va Camerei Agricole Judetene de care apartineti sau accesati www.madr.ro/.
Aici sunt guiduri de fiecare masura in domeniu: [ link extern ]
In principiu este pozibil dpv solicitantului: fiecare una in parte.
Este eligibila firma care detine concesiunea; nu sunt eligibile si celelalte firme. Linkul corect pentru acvacultura este acesta: [ link extern ] .

Atentie la termenul de acvacultura, nu confundati cu pescuit/pescuit sportiv/agrement.
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
ContSters20980, utilizator
Nu sunt de acord, pe de alta parte, cu dv despre calitatea beneficiarii.
Un contract de asociere en participatiunea nu are personalitatea juridica, de asta am observat ca beneficiarii sunt toti in parte. Cel care detine concesiunea are dreptul a solicita si a fi beneficiar de ceea ce faci el cu balta.
De fapt fiind, o concesiunea (daca nu este compania nationala sau societatea nationala sau societatea comerciale aflata in subordinea, etc) nu poate sa subconcesionez balta. Dar poate ca se ocupa cu procesase si/sau comertializarea produse din balta. De asta am spus ca este pozibil fiecare uno in parte. Poae ca nu se intelege, eu sunt spaniol, asa cum stis, si scriu rar, asa cum ma reprocesc, dar asta a fost ideea care -repet- am vreut sa le informez. Nu cred ca este gresit ceea ce am spus. Dv. stie mai bine!.
Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2010
Alvaro Liniers, Avocat
[EDITAT - nu isi are locul intr-o discutie publica]

(much) Later edit: @alvarolipo, chiar daca v-ati modificat complet postul initial, cu regret va spun in continuare ca justificarile si sugestiile pe care le aduceti tot nu sunt corecte.
Acvacultura este una si are Masura sa dedicata, iar procesarea produselor are o alta Masura dedicata. Mai mult, este exclus ca o firma sa se ocupe de (doar de) comert si sa primeasca fonduri europene pentru aceasta.

Dupa logica pe care o aplicati, as putea si eu argumenta ca respectivele firme sunt desigur eligbile pentru alte tipuri de proiecte: poate o ferma de porci, poate o pensiune, poate o fabrica de produse chimice, poate niste dotare cu mijloace IT. Corect in general, dar fara legatura cu acvacultura.
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Accesare fonduri nerambursabile. mlobont mlobont Sotia detine ca asociat unic o societate cu raspundere limitata,infintata in baza legi31/1990 si a beneficiat de ajutorul oferit tinerilor intreprinzatori de ... (vezi toată discuția)
Accesare fonduri europene oanalorena oanalorena pt.infiintarea unui atelier optica ca pfa pot accesa fonduri ue -in mediul rural (vezi toată discuția)
Plan afaceri 112 ALEXVALER ALEXVALER Buna ziua. Am un proiect pe masura 112 apicultura, accesat in sesiunea iunie 2012 si contratul de finantare semnat in noiembrie 2013 , in 30 de zile m-am ... (vezi toată discuția)