Buna ziua!Am lucrat 1 an si 1 luna la o firma care a inchis punctul de lucru luna trecuta pe 28 si acum vreau sa imi bag dosarul pentru somaj deoarece deocamdata nu mi-am mai gasit alt loc de munca.Problema este ca mi-am scos astazi adeverinta de venit de la finante si pe ea apare ca am o intreprindere individuala pe numele meu si ca am de acolo un venit impozabil estimat de 2000 de lei pe an din care 380 reprezinta impozitul platit.Intrebarea mea este daca mai pot beneficia de somaj in conditiile in care daca facem un calcul as avea pe luna un venit de 167 lei pe luna si deci ar fi mai mic decat somajul pe care l-as lua.
1. Legea 76/2002 spune ca puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca nu realizati venituri sau realizati, din activităţi autorizate potrivit legii,venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare.
2. Normele metodologice la Legea 76/2002 spun:
Art. 15. - (2) Prin activităţi autorizate potrivit legii se înţelege activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.
3. Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.
4. Asadar daca aveti un venit lunar mai mic de 500 lei veti primi indemnizatie de somaj.
Ajutor somaj i.i.
Lumena
buna ziua,
Am o intreprinde individuala si veniturile mele sunt la limita, as dori sa stiu daca pot beneficia de ajutor de somaj deoarece am inteles ca PFA ... (vezi toată discuția)