Buna ziua,
Acum ceva timp am inchiriat un ap, cu contract de inchiriere pe 1 an. Dupa cateva luni insa am plecat , anuntand si proprietarul insa nu s-a reziliat contractul.
Acum, dupa vreo 6luni proprietarul ameninta cu proces si cu daune. Contractul s-a derulat pana in august, apartamentul fiind liber din aprilie/mai.
Proprietarul invoca plata intretinerii pe toata durata contractului plus plata chiriei si alte costuri de intretinere.Garantia nu a fost inapoiata.
Intreb, se poate ajunge la proces? Nu stiu daca contractul a fost inreg la administartia financiara, pot verifica cumva?
verificati la administratia financiara daca a fost inregistrat contractul de inchiriere. daca a fost inregistrat atunci proprietarul va poate actiona in instanta si are toate sansele ca castige.
Multumesc de raspuns.
Se poate verifica online la administratia financiara sau doar la sediu? Sau conteaza daca e pe pers fizica sau juridica?(mi-amintesc ca proprietarul are aparatmanetul pe firma)
Pe ce perioada era incheiat contractul ?
Cum se putea rezilia acesta,in ce conditii ?
Care este dovada anuntarii proprietarului,in legatura cu rezilierea contractului ?
Era pe 1 an.
La a2a intrebare nu pot raspunde concret deoarece nu am contractul momentan.
Am anuntat proprietarul la telefon ca o sa plecam in cateva zile, ne-am si intalnit deoarece dansul mai venea cu clienti, potentiali cumparatori ai apartamentului ptr vizionari.