avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de inchiriere

Buna ziua,
Acum ceva timp am inchiriat un ap, cu contract de inchiriere pe 1 an. Dupa cateva luni insa am plecat , anuntand si proprietarul insa nu s-a reziliat contractul.
Acum, dupa vreo 6luni proprietarul ameninta cu proces si cu daune. Contractul s-a derulat pana in august, apartamentul fiind liber din aprilie/mai.
Proprietarul invoca plata intretinerii pe toata durata contractului plus plata chiriei si alte costuri de intretinere.Garantia nu a fost inapoiata.

Intreb, se poate ajunge la proces? Nu stiu daca contractul a fost inreg la administartia financiara, pot verifica cumva?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: piticzuz , utilizator 08:37, 23 Februarie 2012
verificati la administratia financiara daca a fost inregistrat contractul de inchiriere. daca a fost inregistrat atunci proprietarul va poate actiona in instanta si are toate sansele ca castige.
Multumesc de raspuns.
Se poate verifica online la administratia financiara sau doar la sediu? Sau conteaza daca e pe pers fizica sau juridica?(mi-amintesc ca proprietarul are aparatmanetul pe firma)
Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2010
stp1923, utilizator
mergeti la registratura administratiei financiare.
Pe ce perioada era incheiat contractul ?
Cum se putea rezilia acesta,in ce conditii ?
Care este dovada anuntarii proprietarului,in legatura cu rezilierea contractului ?
Era pe 1 an.
La a2a intrebare nu pot raspunde concret deoarece nu am contractul momentan.
Am anuntat proprietarul la telefon ca o sa plecam in cateva zile, ne-am si intalnit deoarece dansul mai venea cu clienti, potentiali cumparatori ai apartamentului ptr vizionari.

Alte discuții în legătură

Proprietarul refuza sa inmaneze contractul inregistrat la fisc chiriasului marianatruta marianatruta Buna ziua, Fiica mea a inchiriat in Timisoara un apartament pe numele ei in urma cu doua luni. A facut contractul cu proprietarul si au stabilit in acest ... (vezi toată discuția)
Proprietar- inchiriere o parte din apartament 2 camere emiliadin emiliadin Buna ziua, va contactez in legatura cu 2 chestiuni: 1. As dorii sa stiu cum pot inchiria din suprafata unui apartament de 60 mp, doar 50 mp? Ce act ... (vezi toată discuția)
Garsoniera inchiriata - neplata chirie si cote intretinere, masuri oana_ioana oana_ioana Buna ziua! Garsoniera mea este inchiriata si am facut contract la finante. Chiriasul nu si-a mai platit chiria de 4 luni si intretinerea de foarte multi timp. ... (vezi toată discuția)