avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cum se poate infinta o fundatie ?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cum se poate infinta o fundatie ?

Cum se poate infinta o fundatie ? (documente ):((
Cel mai recent răspuns: iubestedariarta , utilizator 19:35, 28 Decembrie 2010
Demersul incepe cu obtinerea disponibilitatii denumirii viitorului ONG de la Ministerul Justitiei biroul Relatii cu publicul compartimentul ONG situat in Bucuresti str Apolodor nr 17 sect V
sunt necesare
cerere tip
chitanta original de plata la trezorerie in contul Ministerului jJustitiei
Documnetele se pot depune persoanal sau prin corespondenta cu confirmare de primire
Pentru lamuriri parcurgeti L nr 246/2005 pentru aprobarea OG nr 26/2005
OG 26/2005 privind asociatiile si fundatiile.
Trebuie sa faceti rezervarea de nume (asa cum ati fost indrumat mai sus). Pasul urmator: sa incheiati un proces-verbal prin care se hotaraste infiintarea fundatiei, redactati apoi actul constitutiv si statutul care trebuie semnate de membrul/membrii fondator(i), dovada sediului, taxa de timbru si timbrul judiciar (conf.Legii 146/1997 actualizata). Toate se depun, cu cerere de infiintare a fundatiei, la judecatoria competenta teritorial, unde se va da termen de judecata la care trebuie sa se prezinte un imputernicit (care trebuie mentionat in statut si in actul constitutiv) care sa puna concluziile de admitere a cererii.
Daca ajungeti la grefiera de la biroul asociatiilor si fundatiilor, din cadrul judecatoriei, va poate spune ce aveti de facut la fiecare pas.
Succes!!
Cel mai simplu este sa preluati una gata infiintata. Donez fundatie! ady_blaga@yahoo.com

Alte discuții în legătură

Asociatie infiintata in baza legii 21/1924 ContSters79137 ContSters79137 Asociatia in cauza a fost infiintata in 1999, in baza legii 21/1924, deci cea de dinainte de aprobarea OG 26/2000. Actul de constituire - Statut, ca doar atat ... (vezi toată discuția)
organizarea ºi funcþionarea fundaþiei S.O.S. S.O.S. Bună ziua. Am mai multe întrebări, referitoare la organizarea şi funcţionarea fundaţiei, mai precis despre raportul dintre membrii fondatori şi ... (vezi toată discuția)
Patrimoniu fundatie haribu haribu \"Activul patrimonial initial al fundatiei trebuie sa includa bunuri in natura sau in numerar, a caror valoare totala sa fie de cel putin 100 de ori salariul ... (vezi toată discuția)