avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... diferenta de impozit stabilita in minus
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

diferenta de impozit stabilita in minus

buna ziua,

am primit, ca toata lumea, cred, decizia de impunere anuala.
mi se spune ca exista o suma de x lei - diferenta de impozit stabilita in minus - pe care sa merg sa o ridic in ziua de ora de.
Inteleg ca astia sunt banii proveniti din impozitele platite anticipat.

problema mea este ca, in toate contractele de colaborare sau la locul de munca, toate impozitele care-mi reveneau au fost platite de angajator. Cu alte cuvinte, nu ma simt deloc indreptatit sa iau acei bani.
Cum sa fac ca sa nu ma incurc in complicate ite financiare? N-as vrea sa iau banii si dupa aia sa trebuiasca sa-i restitui la randul meu nu stiu cui. Nu vreau sa-i iau pentru ca nu sunt ai mei.
Cel mai recent răspuns: Oana-Dana , utilizator 20:23, 2 Octombrie 2012
regula era ca aceste sume sa fie compensate cu alte debite datorate bugetului de stat.. daca nu-i ridicati urmeaza sa fie facuta compensarea. banii sunt ai dvs. deoarece suma retinuta ca impozit s-a reflectat in venitul net realizat..
multumesc de raspuns, dar...
eu recunosc ca nu ma prea pricep, insa odata ce am primit TOTI banii pe care i-am negociat net, de ce mi s-ar mai cuveni si acestia?
salariul negociat trebuie sa fie si cel declarat de angajator. daca angajatorul a declarat un venit brut mai mare sau nu a tinut cont de unele deduceri personale atunci diferenta de impozitare gresit calculata trebuie sa se regaseasca in venitul net...
multumesc.
atunci o sa iau banii aia si sper sa nu fiu purtat pe drumuri dupa aia ca sa-i restitui.
guvernator mg a scris:

regula era ca aceste sume sa fie compensate cu alte debite datorate bugetului de stat.. daca nu-i ridicati urmeaza sa fie facuta compensarea. banii sunt ai dvs. deoarece suma retinuta ca impozit s-a reflectat in venitul net realizat..

Bună seara,

eu am primit o decizie de impunere anuală (cu data de 26.07.2012) prin care sunt anunţată că s-a constatat o diferenţă de impozit în minus de 634 de lei. Nu am primit nimic altceva şi nu mi s-a virat nimic în contul bancar. Cum procedez în acest caz?

Vă mulţumesc anticipat pentru ajutor,

Oana

Alte discuții în legătură

Anaf e datoare la mine dar tot imi cere bani AlinaLavinia AlinaLavinia Sotul meu tot platind impozitul cerut de ANAF a primit o hartie......Decizie de impunere anuala in care este anuntat ca diferenta stabilita constatata in minus ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere anuala cu diferente stabilite in minus rainmanx rainmanx Buna ziua, Am primit astazi de la ANAF o decizie de impunere anuala pentru anul 2013 (!), pt stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate, din ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere anuala crapul2 crapul2 Buna seara! Va rog daca se poate un raspuns la o intrebare. Pentru anul 2005 figuram in evidenta Adm. Fin.Publice ale orasului ... (vezi toată discuția)