avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Decizie de impunere anuala cu diferente stabilite in ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Decizie de impunere anuala cu diferente stabilite in minus

Buna ziua,

Am primit astazi de la ANAF o decizie de impunere anuala pentru anul 2013 (!), pt stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate, din care reiese o suma cu titlul de "diferente stabilite in minus".

In 2013 eram PFA, ulterior l-am radiat iar astazi sunt angajat fara vreo forma de personalitate juridica.

Mai jos se specifica: "Diferenta de contributii stabilita in minus in suma de ... lei se compenseaza si/sau se restituie, dupa caz, potrivit prevederilor legale in vigoare".

Intrebarea mea e: suma asta trebuie s-o platesc sau s-o primesc?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e de plata , diferenta se compenseaza in viitor cu altele asemenea sau se poate restitui .
Multumesc pentru raspuns!

Presupun ca trebuie sa merg la ANAF cu decizia de impunere, ca sa mi se restituie, corect? Nu vad cu ce s-ar putea compensa pe viitor, avand in vedere ca nu mai am PFA.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da,corect.
Obligatiile ( PFA-ului si persoanei fizice) se trec pe CNP, de aceea am zis de compensare. Asadar ce a ramas de la PFA, se trece pe CNP-ul persoanei fizice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenţe de contribuţii rezultate din regularizarea anuală diferente stabilite in minus bogdanCatalin88 bogdanCatalin88 Buna ziua, Am primit in Spatiul Privat Virtual (platforma ANAF) doua documente in format PDF. 1. DECIZIE DE IMPUNERE ANUALA pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)
Arenda - decizie impunere anuala anaf 2016 in 2018? cyan cyan Impreuna cu fratele meu avem un teren agricol mostenit de la tatal nostru si pe care l-am dat in arenda, nu ne putem ocupa de el intrucat avem domiciliul in ... (vezi toată discuția)
Acte masina pfa radiat living.architecture.ro living.architecture.ro Buna ziua! Avem urmatoarea situatie: - masina inmatriculata pe PFA in 2002 (in talon si cartea de identitate apare proprietar PFA) - din 2018 in urma ... (vezi toată discuția)