avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incompatibilitate / suspendare din functia publica?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incompatibilitate / suspendare din functia publica?

Am o mare rugaminte la dvs.
Sunt functionar public si am fost numit prin HCL administrator la firma de paza si protectie, firma apartinand consiliului local. Pentru a putea ocupa functia de administrator doresc sa ma suspend din functia publica. Este posibil acest lucru? Nu exista nici o incompatibilitate? Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 18:52, 23 Noiembrie 2010
legea nr. 161/2003
"ART. 94
(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică.
(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;
b) în cadrul cabinetului demnitarului, cu excepţia cazului în care funcţionarul public este suspendat din funcţia publică, în condiţiile legii, pe durata numirii sale;
c) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ din sectorul public;
d) în calitate de membru al unui grup de interes economic.
(2^1) Nu se află în situaţie de incompatibilitate, în sensul prevederilor alin. (2) lit. a) şi c), funcţionarul public care este desemnat printr-un act administrativ, emis în condiţiile legii, să reprezinte sau să participe în calitate de reprezentant al autorităţii ori instituţiei publice în cadrul unor organisme sau organe colective de conducere constituite în temeiul actelor normative în vigoare."
parerea mea este ca nu sunteti incompatibil, in acest caz.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un functionar public de executie poate fi si administrator al unui srl? anca_poop anca_poop Un functinar public de executie poate fi si administrator unic al unui SRL, care desfasoara activitate in alt domeniu decat cel in care activeaza functionarul ? (vezi toată discuția)
Cumul functii carmen67 carmen67 Un functionar public poate sa ocupe prin cumul de functii si postul de consilier al primarului? (vezi toată discuția)
Functionar public Paula78 Paula78 Buna ziua, As avea o intrebare....pt a ma angaja ca functionar public-psiholog sunt obligata sa ma inscriu in copsi? Sa am drept de libera practica? Mentionez ... (vezi toată discuția)