sotia mea e insarcinata in luna a opta. as dori sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul in care ea vrea sa-si dea demisia de la primaria unde lucreaza, pentru a intra eu in concediul de cresterea copilului. Cand trebuie sa isi dea demisia?
daca dumneavoastra indepliniti ca si tata conditiile de intrare in crestere copil (adica venituri realizate impozabile in ultimile 12 luni de la data nasterii copilului) puteti beneficia indiferent cand isi da sotia demisia.
Problema este la ea ca nu va mai beneficia de concediu de sarcina si leuzie 126 sile.
1. Dar de ce sa demisioneze sotia? Poate ramane in concediu de maternitate pana se termina cele 126 de zile chiar daca dvs. veti intra in CCC pana la 2 ani si apoi poate sa lucreze in continuare.
2. Dvs. puteti intra in CCC pana la 2 ani chiar din ziua nasterii copilului daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului ati obtinut venituri profesionale impozabile.
Fiti atenti la ce spune OUG 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului:
Art. 7. - Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.