avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu ingrijire copil de catre tata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu ingrijire copil de catre tata

buna ziua , sotia mea este in concediul de 126 zile , pe care l a inceput cu data 1 septembrie 2010, deci ar trebui sa solicite concediul de ingrijire incepind cu 1 ianuarie 2011.Vreau sa intru eu in acest concediu in locul ei, copilul nostru urmeaza sa se nasca pe 10 octombrie 2010.Cum procedez ? Pot solicita acest lucru la firma la care lucrez imediat dupa nasterea copilului sau trebuie sa astept sa treca cele 126 zile ale sotiei, multumesc pentru raspuns, george
Cel mai recent răspuns: ContSters145137 , utilizator 18:14, 2 Octombrie 2010
Salut. Trebuie sa depui o cerere la serviciu tu ca tatic dupa 120 de zile sa spunem, prin care soliciti concediu pentru cresterea copilului. Oricum trebuie sa lasi sa treaca 126 zile pentru ca cei de la serviciu iti vor suspenda contractul de munca pentru 2 ani din ziua 127 deci exact dupa ultima zi de concediu de sarcina si leuzie. De asta spun ca sa depui cu vreo 5 zile inainte ca sa iti poata pregati dosarul.
Inca un sfat, vezi ca poti sa iti iei si un concediu paternal, 5 zile libere si platite normal ca sa ia griga de bebelul tau in prima lui luna de viata alaturi de sotia ta.
salut, mersi pentru raspuns,deci cum s-ar spune trebuie sa mai astept ,in cazul meu ,inca 90 zile, sotia deja este in a doua luna din cele 4 luni de lauzie.practic nu pot solicita sub nici o forma acest lucru decat dupa ce trec cele 126 zile ?nu exista nici o alta posibilitate legala ?george.
da, asta stiu, precum si cel de puericultura .
Stai ca nu te mai inteleg pentru ce sa ceri mai repede ca nu vad rostul?
oricum tot atunci il vei obtine, ca mai repede nu ai cum. Explicate...............

Alte discuții în legătură

Somaj si concediu crestere copil pana la 2 ani bioanad bioanad Buna ziua! Ma aflu in saptamana 33 de sarcina, termenul aproximativ pentru nastere fiind 12 septembrie 2010. Am o vechime in munca de 3 ani iar momentan sotul ... (vezi toată discuția)
Un viitor tatic ce vrea sa intre in concediu ingrijire copil narcisss narcisss Situatia firmei in care lucrez este incerta, asa ca vreau sa plec din firma . Intrucat sotia mea va naste la jumatatea lunii mai, vreau sa stiu daca imi pot ... (vezi toată discuția)
Prenatal mihaela-ciolea mihaela-ciolea Buna seara!Am si eu o intrebare.Ce se intampla daca depasesc cele 42 de zile de lauzie?Adica doctora mea a gresit calculul,mi-a zis ca voi naste pe 12-14 ... (vezi toată discuția)