avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... baza legala pentru sporul de stres
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

baza legala pentru sporul de stres

As vrea sa stiu si eu daca exista o baza legala pentru stabilirea sporului de stres. Ce procent ? Pe ce baza ? In functie de ce anume se stabileste si se acorda procentul ? La fel si pentru sporul de confidentialitate. Dupa ce au fost stabilite se mai pot modifica ulterior prin micsorare ? :D
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 00:06, 2 Martie 2008
OG nr.10/2008 prevede :
ART. 13 (1) Se acordă un spor de confidenţialitate în cuantum de până la 15% din salariul de bază personalului contractual din aparatul de lucru al Guvernului, personalului contractual din instituţiile şi autorităţile publice pentru care, prin acte normative specifice, se prevede acordarea acestui spor, precum şi personalului preluat de către autorităţi şi instituţii publice de la Ministerul Integrării Europene, care în cursul anului 2007 şi-a încetat activitatea.
(2) Categoriile de personal contractual, cuantumurile sporului de confidenţialitate şi condiţiile de acordare se stabilesc, în limitele prevăzute de reglementările în vigoare, de către ordonatorii principali de credite, cu încadrarea în cheltuielile de personal prevăzute în bugetul aprobat.
........
ART. 17 Personalul contractual beneficiază şi de celelalte drepturi de natură salarială care se acordă potrivit dispoziţiilor legale în vigoare.
OG 10 se refera doar la relatiile de munca contractuale din sectorul bugetar...e cam greu sa se aplice in mediul privat. 15% spor de confidentialitate in multe e un vis in sectorul privat.
lucreaza intr-o institutie publica ;) si se aplica OG nr.10/2008
imi pare rau dar nu s-a precizat nicaieri :)
Ok. Multumesc. Dar cu modificarea in sensul micsorarii sporului de stres cum ramane ? Eu stiu ca daca s-a acordat un spor intr-un anume coeficient acesta nu se mai micsoreaza ulterior. Cum e ? :-/

Alte discuții în legătură

Spor confidentialiate sofia1975 sofia1975 oameni buni,juristi,ajutati-ma cu un sfat>Lucrez intr-o institutie publica comunala si printre muulte atributii am si de executare silita.La aceasta treaba ... (vezi toată discuția)
Obtinere spor de stres valentin75 valentin75 sper ca pot primi informatii utile de la cei care stiu despre acest lucru .intrebare cum se obtine si care sant pasi legali care trebuiesc urmati pentru a ... (vezi toată discuția)
Ce putere are o hotarare publicata in m.of. ? oanaportar oanaportar 1. - ce putere are o hotarare publicata in M.Of. ? 2. - un coleg imi spunea ca: in cazul in care prevederile a 2 legi sunt contradictorii, de ex.: daca ... (vezi toată discuția)