Imi pare rau dar nu cred ca ve-ti avea castig de cauza.
Ordonanta 3/2006 se aplica numai personalului contractual din institutiile bugetare, nu si functionarilor publici. De aceea, nu toata lumea primeste acest spor. Cu angajatorii din sectorul privat se poate negocia un astfel de spor, desi in meseria asta, discretia este prezumata.Nu se acorda acest spor functionarilor publici.
Exista un principiu care se deduce din contractul colectiv de munca si din celelalte reglementari in domeniu, care spune ca nu se vor institui obligatii in sarcina salariatului, daca nu exista un spor compensatoriu.
Aici intra sporul de fidelitate, spor de confidentialitate, clauza de neconcurenta. Cand angajatorul are pretentii in acest sens, corect ar fi sa plateasca.
S-ar putea insa ca, in salariul negociat, sa fie incluse toate acestea, mai ales daca, asa cum spunea cineva, un consilier juridic are salariu de pana la 25 milioane.
Un functionar public primeste doar salariul de incadrare si sporul de vechime, eventual salariu de merit de 15%.
Art. 13. - (1) Sporul de confidentialitate se acorda personalului contractual din aparatul de lucru al Guvernului si al Ministerului Integrarii Europene in cuantum de pana la 15%, precum si personalului contractual din institutiile si autoritatile publice pentru care, prin acte normative specifice, se prevede acordarea acestui spor.
(2) Categoriile de personal contractual, cuantumurile sporului de confidentialitate si conditiile de acordare se stabilesc, in limitele prevazute de reglementarile in vigoare, de catre ordonatorii principali de credite, cu incadrarea in cheltuielile de personal prevazute in bugetul aprobat.
Art. 15 (1) din OG nr.6/207 prevede ca, sporul de confidentialitate se acorda functionarilor publici din aparatul de lucru al Guvernului in cuantum de pana la 15% din salariul de baza, precum si functionarilor publici din cadrul Administratiei Prezidentiale, Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Integrarii Europene, directiilor subordonate ministrului delegat pentru comert din cadrul Ministerului Economiei si Comertului, Consiliului Legislativ.
stiam asta!
Dar,avand in vedere ca muli juristi au obtinut din administratia locala au obtinut in instanta acest spor,m-am gandit ca poate as putea si eu sa incerc!In articolul 15 nu scrie ca au dreptul din admnistratia locala doar consilierii juridici...nu?B-)
da..s-ar putea sa ai dreptate si sa nu am castig de cauza.
Oricum eu nu sunt contractual ci sunt fucntionar public,iar ca functionar am depus un juramant..printre care si acela de a pastra confidentialitatea...chiar legea functionarului public ne obliga...etcStiu ca legiuitorul da dreptul numai unora.....chiar daca si altii au aproximativ aceleasi atributii...mda suntem mici! Ma gandeam ca atata timp cat sporul de confid era prevazut in codul consilierilor jur(nu siu exact normativul)...dar el lucreaza intr-o instit care nu se incadreaza in art.6 si totusi a obtinut in instanta sporul..asa si la noi scrie in legea nr.188 si ...este aceeasi situatie!
In fine...voiam pareri...si poate mai este cineva in aceeasi situatie!
paaa
buna!
as vrea sa stiu daca am vre-o sansa sa obtin acest spor de confidentialitate (lucrez ca operator calculator intr-o institutie publica - bugetara) in conditiile in care :
Art. 13. - (1) Sporul de confidentialitate se acorda personalului contractual din aparatul de lucru al Guvernului si al Ministerului Integrarii Europene in cuantum de pana la 15%, precum si personalului contractual din institutiile si autoritatile publice pentru care, prin acte normative specifice, se prevede acordarea acestui spor.
Inteleg de mai sus, ca acest articol din Ordonanta 3/2006 se poate pune in aplicare cu "ajutorul" unor acte normative specifice.
Rugamintea mea este: care sunt aceste acte normative - strict pentru functia de operator calculator, sau daca aceasta functie (op. calc) se poate asimila altor functii pentru care se acorda spor de confidentialitate?
Multumesc pentru raspunsuri