Buna ziua,
In iulie 2007 am primit o Hotarare a Comisiei Judetene ptr aplicarea Legii 290/2003.
In august 2007 am depus cerere la ANRP de efectuare a platii despagubirilor (care trebuia efectuata in 2 transe pe parcursul a 2 ani consecutivi).
In septembrie 2009 i-am actionat in instanta si instanta a stabilit ca ANRP-ul sa-mi efectueze plata despagubirilor de la data nasterii dreptului pana la data efectuarii platii despagubirilor.
Presupunand ca in noiembrie 2010 imi v-a efectua plata intrebarea este:
CARE ESTE PERIOADA PTR CARE SE CALCULEAZA INFLATIA:
-AUGUST 2007-OCTOMBRIE 2010?
-DECEMBRIE 2007-OCTOMBRIE 2010?
-SAU CE PERIOADA?
Cu multumiri
Buna ziua,
ANRP-ul mi-a facut plata in 15 nov 2010 direct in contul din cererea din aug 2007 (Hotararea Comisiei Judetene a fost data in iulie 2007) astfel:
-suma despagubirii (care trebuia data in 2 transe in 2 ani consecutivi fata de august 2007) + indicele de inflatie august 2007-octombrie 2010.
AU PROCEDAT CORECT CU CALCULUL INFLATIEI? (NU TREBUIA IULIE, DECEMBRIE, etc)?
Executorul judecatoresc la care am apelat in 29.07.2010 a solicitat incuviintarea Judecatoriei sect. 2, care i-a acordat-o in sedinta din 15.10.2010, in 03.11.2010 a facut 2 procese verbale de calcul: unu ptr plata despagubirilor+inflatiei (dar acesta a solicitat inflatia ptr perioada decembrie.2007-septembrie 2010) si al doilea p.v. de calcul comision de executare (noi daduseram o suma mica ca avans, urmand ca restul sa-l ia in momentul executarii) pe care le-a trimis prin posta (+SOMATIA), iar ANRP-ul a primit somatia pe 08.11.2010 (data postii). Insa pe 15.11.2010 au facut transferul direct in contul mamei si raspunzandu-i Executorului ca au efectuat plata despagubirilor+inflatia de bunavoie, si nu in urma executarii.
INTREBARI:
-au procedat corect ANRP-ul sau nu? (eu in 25.10.2010 depusasam o noua actiune la TB prin care solicitam amendarea cu 20% din salariu minim ptr vicepresedintele ANRP-ului+daune cominatorii de 100 ron/zi si care avea termen pe 22.11.2010, plus ca in august 2010 le depusasam o NOTIFICARE prin care le solicitam sa respecte Hotararea Judecatoreasca si sa nu mai aiba in vedere solicitarea de revocare a Hotararii Comisiei Judetene pe care le-o facuse Comisiei in decembrie 2009 in timpul procesului).
-cine au calculat/solicitat inflatia in mod corect?
-executorul mi-a solicitat sa dau eu diferenta de onorariu catre dansul (spunandu-mi ca oricum ANRP-ul a dat bani mai multi, leganduse de nu stiu ce aart. din Legea 290 care stabileste data de referinta pt inflatie luna decembrie, in speta anul 2007) m-a pus sa fac o cerere catre dansul prin care sa specific ca ANRP a efectuat despagubirile+inflatia (fara sa specific suma) si nu a efectuat plata onorariului executorului si in consecinta sa-i solicit executarea ANRP-ului pt aceasta suma, spunandu-mi ca face direct solicitare la Trezorerie pe cont pt suma (v-a dura 2 saptamani)+v-a mai sta 2 saptamani in contul executorului, urmand ca in decurs de aproximativ 1 luna sa-mi restuie onorariul pe care i l-am dat eu! A procedat corect? :neutral:
Cu multumiri ptr raspunsuri!
Legea 290/2003
ni_leta
Buna ziua
Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva. Incerc sa sintetizez:
1. anul 2003 - am depus cererea la Prefectura insotita de inscrisurile ... (vezi toată discuția)