avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... civil sau penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

civil sau penal

buna ziua
ma confrunt cu o problema:am fost dat in judecata pe civil pt o "inselaciune" ,procesul continua,iar acum mi a fost facuta plangere penala de catre aceeasi persoana pt aceeasi fapta.cum suspend civilul?
Cel mai recent răspuns: frank , utilizator 13:04, 24 Noiembrie 2010
se autosuspenda.
trebuie sa fac cerere in acest sens?
daca sa inceput urmarirea penala,reclamantul tebuie sa duca o adeverinta de la politie,la instanta civila,sau sa instiintati dmv. instanta,ca exista o plangere penala impotriva dumneavostra,pentru aceeasi infractiune,dar trebuie sa fie inceputa urmarirea penala.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Noiembrie 2010
frank_kvitta, utilizator
am fost la politie pt declaratii si atat momentan.inca nu sa dat nici o ordonanta de nup sau altceva
Procesul civil se suspenda pe durata cercetarilor penale. El va fi repus pe rol odata cu trimiterea dvs. in judecata de catre procuror, sau dupa rezoluita acestuia de IUP sau NUP.

Alte discuții în legătură

Neinceperea urmaririi penale de doua ori gradescu gradescu in perioada 2006-2007 am fost cercetata pt savirsirea infractiunii de inselaciune s-a dispus nup in 2007 partea vatamata a facut contestatie la primul procuror ... (vezi toată discuția)
Plangere inselaciune dupa 1 an sebastiant sebastiant buna ziua, am avut o societate care a dat faliment in aug 2009, si zilele astea nma suna de la politie frauda ca un vechi furnizor mi-a facut plangere ... (vezi toată discuția)
Inselatorie, escrocherie? bluefish40 bluefish40 Problema mea este urmatoarea: in urma cu doi ani de zile am cunoscut o femeie, care la foarte scurt timp a plecat in Africa pe motivul ca are ceva probleme ... (vezi toată discuția)