avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum schimb numele de familie al fiului URGENT!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum schimb numele de familie al fiului URGENT!!!

Am fost casatorita cu un austriac, iar in timpul casatoriei s-a nascut fiul meu. Dupa divort in 2005 am facut testul ADN, din care a rezultat ca austracul nu este tatal copilului.

Copilul fiind pe numele de familie ar austriacului as vrea sa-l trec pe numele de familie al tatalui adevarat. Tin sa mentionez ca nu sunt casatorita cu tatal adevarat al fiului meu. Noi (eu si copilul) suntem romani cu cetatenie in Austria (Viena), iar tatal adevarat al copilului este cetatean sarb (cu domiciliu in Austria).
Cum as putea sa il trec pe numele de familie al tatalui adevarat???
Ce recomandati, sa ma casatoresc cu tatal adevarat al copilului ca sa ii schimb mai usor numele? sau se poate si fara a ma casatori cu el?

va rog sa-mi raspundeti cat mai urgent!!!
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 18:16, 24 Noiembrie 2010
parerea mea e k acum copilul are un tata,austriacul...cred k tatal adevarat ar trebui sa deschida un proces de patarnitate si acolo trebuie aratat testul adn care demonstreaza k el e tatal copilului si dupa aceea numele...cereti sfatul unui avocat desi cred k am dreptate suta la suta
In Romania sunt niste legi.....in Austria altele.
N-ar fi mai usor sa consultati un avocat acolo???
Oricum, nici in Romania nu se aplica ce a scris @catliuyt, fara suparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie Mihaelap28 Mihaelap28 Buna ziua,cu o intrebare va deranjez,nepoata mea are dubla cetățenie română_sârbă,provine din o romanca si un sarb ,are pașaport romanesc dar ar vrea si ... (vezi toată discuția)
Numele de familie al copilului Mihaela Zim Mihaela Zim Buna, ma numesc Mihaela,sunt cetatean roman si locuiesc de cca.4 ani in Austria. Am fost casatorita cu un cetatean austriac si in urma divortului am ramas cu ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate dodonica dodonica In timpul unei casatorii dintre o femeie de cetatenie romana si un barbat de cetatenie austriaca sa nascut un copil in Austria care a dobindit cetatenie ... (vezi toată discuția)