avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale incasari si plati prin societate straina
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

incasari si plati prin societate straina

Va solicit opiniile cu privire la urmatoarea speta. Am vorbit astazi cu inspectori ANAF din Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara si niciunul nu a putut sa-mi dea raspunsuri, toti mi-au sugerat sa fac adresa scrisa. Problema este ca la solicitarea mea formulata in scris risc sa primesc raspunsul abia peste 30 de zile, iar eu nu am atat timp la dispozitie.

Situatia este urmatoarea:
O societate comerciala cu raspundere limitata romana face parte dintr-un grup de societati comerciale italiene. Gestiunea trezoreriei la nivelul societatilor italiene din grup este incredintata unei alte societati comerciale italiene specializate in acest tip de activitati.
La nivelul grupului se doreste ca toate incasarile si platile societatii romane, toata gestiunea trezoreriei acesteia, gestiunea disponibilitatilor banesti ale societatii romane sa se realizeze in Italia, de catre societatea italiana specializata (concret: toate incasarile prin banca si marea parte a platilor se vor face utilizand conturile din Italia ale societatii specializate; disponibilul actual din conturile societatii romane ar urma sa fie transferat societatii specializate din Italia; in conturile societatii romane vor ramane doar sume pentru cheltuielile minore). Societatea italiana care ar urma sa realizeze gestiunea trezoreriei nu are sediu sau punct de lucru in Romania, nici cont deschis la o banca de pe teritoriul Romaniei.
Intrebarile ar fi:
Permite legislatia financiar-fiscala a Romaniei si cea comunitara incredintarea acestei activitati si a tuturor fondurilor banesti societatii italiene?
In eventualitatea in care in principiu acest lucru ar fi posibil exista totusi operatiuni sau actiuni dintre cele enumerate mai sus care nu pot fi incredintate societatii italiene? Este limitata in vreun fel aceasta actiune?
Care sunt eventualele riscuri la care se poate expune societatea romana chiar si in eventualitatea in care in principiu legat de aceasta speţa nu sunt impedimente legale?
Exista aspecte legate de aceasta speţa care sa fie expres reglementate de legislatia in vigoare?

Va multumesc anticipat pentru opinii.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Noiembrie 2010
aianaa, utilizator

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un sfat urgent! jinx22 jinx22 salut, am o prietena care a preluat o societate de la un italian(bun prieten de'al ei).stia ca firma nu avea activitate, insa nu au fost paltite darile la ... (vezi toată discuția)
Proces pe drept comercial italia igna_florin igna_florin buna ziua, societatea a primit o citatie din Italia cu privire la un incident din 2005, legat de furtul dunor marfuri din camion, intrebarile mele sunt: 1. ... (vezi toată discuția)
Infiintare s.c. vinzari on-line. deschidere filiala in u.e.. aspecte legale. Feri39 Feri39 Dacà cineva e competent sà-mi explice cum trebuie sa procedez pt. a infiinta o Societate Comercialà cu profilul vinzari de càrti ... (vezi toată discuția)