astazi am primit o comunicare de la parchet in urma unei fapte comise cu ceva timp in urma si anume lovire asupra unui "membru al familiei" adica fosta prietena....nu am primit nimic de semnat acasa de semnat ceva si in acea comunicare mi se spune asa...."vi sa aplicat amenda cu caracter administrativ in suma de 1000 ron si ati fost obligat la plata cheltuielilor de judiciare in suma de 200 lei...nu trebuia sa primesc ceva de semnat atunci cand sa "judecat acest caz" daca voi face recurs sau in fine asa cum spun ei "impotriva ordonantei puteti face plangere la primul procuror al parchetului de pe langa..... credeti ca ma poate ajuta cu ceva tinand cont ca e prima abatere deci nu am mai avut nici o problema cu politia?totusi am inteles ca e amenda maxima..astept un raspuns....Va multumesc anticipat
si credeti ca in urma acestei plageri se va rezolva ceva??intre mine si repectiv a existat un incident soldat cu lovirea atat a mea cat si a iei...dar ma rog o forta disproportionata...adica e fata totusi si dupa ce am fost lovit cu palmele si pumnul am ripostat si eu cu un pumn in zona fetzei rezultand o vanataie la ochi....aceasta nefiind spitalizata....la politie cand am fost in seara respectiva mi sa zic ca voi primi amenda minima neexistant nici o problema cu politia doar o singura verificare a identitatii adica eram seara pe strada ma oprit un echipaj mia cerut buletinul ma intrebat unde ma duc si atat...deci nu stiu...totusi suma mi se pare exagerat de mare....si aceasta plangere cam ce ar trebuii sa contina? va multumesc anticipat
va comunicam ca prin ordonanta cu numarul de mai sus in temeiul art 249 C.p.p rap. la art.11 pct1 lit. B C.p.p si art. 10 Lit B1 C.p.p cu aplic. art. 18 la puterea1 si art 91 c.p sa dispus scoatea de sub urmarire penala sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de art 180 alin.2 C.p si vi sa aplicat amenda cu caracter........cam asta e ce scrie despre articole in rest imi da codu trezoreriei si restul....unde anume sa duc chitantele....daca m-ati putea lamurii si pe mine....as fi super multumit si sfatuitima...exact ce as putea face...totusi intr-o parte mi sa zis ca e posibil sa nu mi se dea amenda deoarece ea a lovit prima sau daca imi da amenda mio da minima de 1 mil si ma trezesc cu 10 mil amenda +2 mil cheltuieli judiciare....de cheltuielile judiciare din ce mai stiu si eu nu am ce sa fac...asta este dar totusi 10 milioane....va sunt recunoscator pt ca ma ajutati
Deoarece s-a dispus înlocuirea răspunderii penale - in cazul savarsirii infractiunii de loviri sau alte violente - , se aplică una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevazute de codul penal. In speta, dvs vi s-a aplicat amenda.
Fapta savarsita de dvs asa cum se arata in comunicare este cea prevazuta si pedepsita de art.180 alin.2 C.pen., si anume, lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile si care se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Prin ordonanta procurorului s-a dispus NUP si vi s-a aplicat o amenda cu caracter administrativ. Cuantumul amenzii a fost stabilit de catre procuror.
In acest caz, puteti face plangere la prim-procuror sau cerere de scutire sau de reducere a amenzii.