avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mod de acordare a zilelor de ingrijiri medicale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mod de acordare a zilelor de ingrijiri medicale

As dori sa mi dati si mie o idee despre modul de acordare a zilelor de ingrijiri medicale de catre medicii legisti.In cazul meu am fost lovit cu pumnul pe scari , in urma loviturii m-am dezechilibrat si am cazut pe scari; am avut un dinte rupt, mana julita, cot julit, fata zgariata.Am primit 8 zile de ingrijiri medicale, iar la politie mi s a spus ca faptuitorul nu v a primi decat o amenda administrativa de 200 ron( 2 mil lei vechi).Este posibil? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 20:14, 21 August 2010
D-voastra la acest moment, procedural, va aflati in cursul urmaririi penale; daca nu sunteti multumita de numarul de ingrijiri medicale acordate , puteti solicita , in scris, efectuarea unei expertixe medico-legale, in special datorita dintelui rupt. Veti primi de asemenea o rezolutie a procurorului de caz cu privire la amenda administrativa , rezolutie pe care, ulterior, in termen de 20 de zile de la comunicare, o puteti ataca in baza art. 278 c.p.p. la prim-procurorul parchetului respectiv; daca aceasta plangere va este respinsa, aveti din nou un termen de 20 zile pentru a formula o noua plangere la instanta corespunzatoare, in temeiul art 278 ind.1 c.p.p.
avocat Cristina Popescu
Parerea mea este ca agresorul ar trebui pedepsit pentru infractiunea de vatamare corporala grava, deoarece ruperea dintilor este asimilata unei slutiri.
Asa cum vi s-a spus, sa faceti plangere impotriva rexolutiei procurorului in caz ca va dispune doar amenda administrativa.
In opinia mea este vorba de ''loviri si alte violente'',dar asta nu inseamna ca ar trebui aplicata doar amenda administrativa,avandu-se in vedere circumstantele in care ea a fost produsa.Daca procurorul da doar amenda,depuneti plangere la primul procuror impotriva acestei solutii.


andymaurul
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
andymaurul, utilizator
Sunt de aceeasi parere ca este vorba de vatamare corporala grava , sub forma slutirii , care trebuie retinuta in speta de fata , chiar dacca este vorba doar de un dinte ,intrucat implantul sau protezarea nu duc la inlaturarea "defectului" , ci doar il atenueaza .In opnia mea , exista slutire , intrucat remedierea/refacerea nu poate fi facuta pe cale naturala , prin propria functionalitate a organismului uman , ci doar artificial .
Formulati plangere impotriva ordonantei procurorului de scoatere de sub urmarire penala in temeiul art 278 cod pr. pen.
Avand in vedere numarul de zile de ingrijiri medicale din certificatul medico-legal, intradevar suntem in prezenta unei infractiuni de lovire si alte violente, dar faza UP nu este terminata, asa cum ne spune si userul.
Corect daca nu sunteti multumita de numarul de ingrijiri medicale acordate , in special datorita dintelui rupt, puteti solicita , in scris, efectuarea unei expertize medico-legale, si pana la trimiterea propunerii politiei la Parchet, incadrarea faptei se poate schimba. Cel mai bine ar fi sa fiti reprezentata de un avocat.
Parerea mea este sa mergeti pana la capat.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala alina_sorina19 alina_sorina19 Buna,fratele meu a fost amenintat mai demult de un baiat si acum cateva seri l-au asteptat si l-au batut.A ajuns la spital cu fractura de maxilar(i l-au ... (vezi toată discuția)
Depunere plangere mariuscrisan mariuscrisan Baiatul meu a fost la un majorat intr-un sat. Acolo l-a injurat pe unul dintre cei prezenti. Un prieten de-al celui injurat i-a dat un pumn in mandibla. S-a ... (vezi toată discuția)