avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vatamare corporala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vatamare corporala

Buna,fratele meu a fost amenintat mai demult de un baiat si acum cateva seri l-au asteptat si l-au batut.A ajuns la spital cu fractura de maxilar(i l-au rupt),dureri la umar si altele.Medici i-au spus ca dureaza cam o luna si jumatate tratamentul si ingrijirile medicale.A depus plangere si isi scoate si cerificat medical.Vrem sa il dam in judecata .Acel tanar mai are doua dosare penale,nu stiu pentru ce.Ce pedeapsa poate primi acel individ?Sau ce pot face mai mult?Multumesc
Am uitat sa zic ca sunt martori in favoarea fratelui meu.
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
alina_sorina19, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:47, 12 Iulie 2010
Incadrarea juridica a faptei se va face atunci cand in certificatul medico-legal,medicul legist care il va examina se va pronunta asupra numarului de zile de ingrijiri medicale necesare.
Numarul de zile determina incadrarea juridica.
In functie de numarul de zile de ingrijiri medicale se va face si incadrarea juridica a faptei.
Iar pedeapsa pe care o va primi este in functie de mai multi factori. De circumstante reale si personale ale faptuitorului si in functie de apararea pe care si-o face.....Se poate primi de la amenda ....pana la pedeapsa inchisorii cu executare.
Numai dupa ce se va elibera certificatul medico-legal de la LML, unde in functie de numarul de zile stabilite de medicul legist se va putea face o incadrare a faptei la lovire sau alte violente, vatamare corporala sau vatamare corporala grava.
pedeapsa depinde de zilele de concediu medico-legal, daca sunt sub 29 de zile -primeste amenda.
I s-a scos certificat medical pe 60 zile,acum am aflat.Si au mai aparut martori de la fata locului care s-au dus fara sa zicem noi nimic la politie si au declarat ca fratele meu se ducea acasa cand individul i-a dat un pumn in fata si l-a batut,si a mai spus martorul ca daca vrem sa dea declaratie la proces o va face.Vrem sa il dam in judecata. Putem sa il facem sa ne plateasca spitalizarea si cheltuieleile de judecata daca o sa castigam?

Alte discuții în legătură

Persoana batuta flodin47 flodin47 Un individ a batut o persoana incat ia rupt 2 coaste ,persoana s-a internat in spital de catre un echipaj al salvari.A sat in spital 7 zile si apoi s-a ... (vezi toată discuția)
Tentative de omor! sxplukasboy sxplukasboy Se considera tentativa de omor,daca persoana vatamata are capul spart in 2 locuri,arcada sparta,2 coaste rupta si splina rupta?Mai mentionez ca victima a fost ... (vezi toată discuția)
Ajutor!! accident rutier cu vatamare corporala grava . andreyuz26 andreyuz26 Da ca sa incep cu inceputul . Pe data de 27.05.2008 m am deplasat cu autovehiculul personal impreuna cu inca 3 elevi(prieteni) de la mine din clasa (eu fiind ... (vezi toată discuția)