avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Viza pentru Romania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Viza pentru Romania

Buna ziua. As dori sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.
Eu sunt romanca, locuiesc cu chirie cu doi prieteni, dar contractul de inchiriere nu este facut pe numele meu. Doresc sa trimit o invitatie unui cetatean din Turcia pentru a obtine o viza de scurta sedere ( pentru vizita de cateva zile). Intrebarea mea este daca pot folosi un contract de subinchiriere si daca acesta trebuie legalizat la notariat.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 07:48, 25 Noiembrie 2010
Doar trebuie sa faci o copia legalizata a contractul de subinchiriere.

Se preciseaza pentri viza de turism pentru vizita (model C/VV):

a) bilet de calatorie (sau rezervarea biletului) dus-întors (pentru o intrare) sau bilet de calatorie valabil pâna la destinatie (pentru intrari multiple) sau, în cazul conducatorilor auto, permisul de conducere, cartea verde si documentele de înmatriculare ale mijlocului de transport;

b) asigurare medicala internationala, in valoare de 30.000 Euro;

c) originalul declaratiei notariale a persoanei vizitate, însotita de copia legalizata a actelor de spatiu;

d) documentul de calatorie sau pasaportul valabil 3 (trei) luni peste perioada de acordare a vizei;

e) 2 fotografii;

f) fotocopie pasaport.

Autoritatea de frontiera poate solicita dovada mijloacelor de întretinere în cuantum de 50 euro/zi dar nu mai putin de 500 euro, ori echivalentul în valuta convertibila, pentru întreaga perioada.

Poate solicita si viza pentru afaceri, etc. cititi aici: [ link extern ]
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza romana pentru un cetatean din kuweit cielodellasera cielodellasera Buna seara! As dori sa aflu care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un cetatean din Kuweit pentru a obtine viza de intrare in Romania si daca ... (vezi toată discuția)
Obtinere viza de scurta sedere pentru cetatean irakian keana keana Ma puteti ajuta cu un raspuns concret referitor la actele necesare si conditiile care trebuie indeplinite pentru ca un cetatean irakian sa obtina viza de ... (vezi toată discuția)
Viza si rezidenta nitadunca1976 nitadunca1976 Buna ziua daca cineva poate sa ma ajute ,pe 10 mai voi avea casatoria civila cu un cetatean turc.Dupa casatorie de ce acte am nevoie pentru a obtine rezidenta ... (vezi toată discuția)