avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general majorari intarziere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

majorari intarziere

In urma unui control fiscal s-au calculat contributii suplimentare inclusiv obligatii fiscale accesorii (acestea din urma calculate pana la data intocmirii deciziei de impunere, respectiv 25.03.2010). In decizia de impunere este stabilit termenul de plata al acestora in functie de data comunicarii acesteia, conform Codului de procedura fiscala, respectiv:
-pana la data de 5 a lunii urmatoare, cand data primirii este cuprinsa in intervalul 01-15 din luna
-pana la data de 20 a lunii urmatoare, cand data primirii este cuprinsa in intervalul 16-31 din luna.
Decizia de impunere fiind comunicata in a doua parte a intervalului, respectiv 26.03.2010, plata s-a efectuat conform precizarilor din decizie in data de 15 a lunii urmatoare.
In urma efectuarii platii, Finantele au calculat majorari de intarziere pentru perioada 25.03.2010-14.04.2010. Am facut contestatie, in urma careia aceleasi Finante nu ne-au dat castig de cauza.
Au avut dreptate? Eu consider ca nu.
Cel mai recent răspuns: Cata_68 , utilizator 12:25, 25 Noiembrie 2010
Este o zicala : "Tot tiganu' isi lauda ciocanu' ". Nu trebuie sa va mire faptul ca nu v-au dat dreptate. Imi este neclar cum v-au calculat penalitatile : sumele rezultate din control au fost introduse in fisa pe platitor ? Daca da, ele trebuiau introduse cu scadenta legala. Aici a fost greseala lor. Exista chiar posibilitatea sa o faca cu rea-credinta.
Dv. aveti totusi in continuare cale de atac impotriva solutiei data de AFP locala.
Folositi aceasta cale de atac.
Sumele rezultate in urma controlului au fost introduse in fisa sintetica a platitorului cu termen de plata/scadenta 20.04.2010. Penalitatile au fost calculate pentru perioada 25.03.2010-14.04.2010 pornind de la baza impozabila stabilita suplimentar prin decizia de impunere. Contestatia depusa la AFP locala a fost transmisa la DGFP judeteana, de unde am primit rezultatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul penalitati obligatii fiscale suplimentare mury mury In urma inspectiei fiscale avand motiv de fapt:\"Depasire barem de scutire TVA la data de 31 dec 2008 si nu m-am declarat platitor de TVA pina la data ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere din oficiu plata tva florinx123 florinx123 buna ziua Am primit o decizie de impunere din oficiu pentru o suma de plata reprezentant tva in cat timp trebuie platita suma respectiva? este specificat ca ... (vezi toată discuția)
Reducere 75% penalitati nedeclarare Vali111222 Vali111222 Problema control ANAF Penalitati nedeclarare Salut! Am nevoie de un raspuns urgent din partea dumnevoastra in legatura cu reducerea de 75% pentru penalitatile ... (vezi toată discuția)