avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala

Nascut la 21.08.1953, vechime 33 ani, facultate 4,5 ani. Pot solicita pensie anticipata?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:02, 25 Noiembrie 2010
Potrivit actualei legi,pentru a va deschide dreptul la pensie anticipata ar trebui sa indepliniti urmatoarele doua conditii:Varsta de 60 de ani si un stagiu de cotizare de 45 de ani fara stagiu asimilat(facultate).Ce va fi in noua lege vom vedea in momentul publicarii ei in M.O.F. O zi buna.
Pentru a beneficia de pensie anticipata partiala trebuie sa indepliniti, cumulativ, doua conditii: sa aveti varsta de 60 de ani si sa fi realizat stagiul complet de cotizare de 35 de ani. Dvs. nu indepliniti niciuna dintre aceste doua conditii.

Perioada in care ati urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar este perioada asimilata stagiului de cotizare si este avuta in vedere numai la stabilirea stagiului in vederea acordarii pensiei pentru limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot sa ma pensionez? FlorinLaurentiu FlorinLaurentiu Sunt nascut in august 1954, am 33 ani stagiu de cotizare, stagiu militar cu termen redus, facultate 4 ani. Cind as putea sa ma pensionez anticipat ? (vezi toată discuția)
Iesire la pensie AdrianG1954 AdrianG1954 Am 31 ani si 11 luni vechime si 4 ani si 9 luni grupa a II - a de munca. Sunt nascut in octombrie 1954. Cand pot sa ma pensionez, anticipat sau de drept? (vezi toată discuția)
Pensionarea anticipata sergel sergel Sunt nascut la 5/09/1954,am o vechime in cimpul muncii de:36ani,5luni,27zile(calculata de casa de pensii). va rog respectos sa-mi spuneti,daca am dreptul la ... (vezi toată discuția)