Aici sunt organisme intermediare care sunt obligate sa va da orientarea(sunt unittatile de implementare la nivel regional care preiau o parte din responsabilitatile Autoritatii de Management, pe baza unui acord scris, si reprezinta principalele organisme care au contact direct cu solicitantii.):
[ link extern ]
Din Ghidul am stras niste informatiile care ar fi de folos pentru dv.
Din Ghidul servicii sociale programa Operativo Regional, Axa prioritaria 3, domeniu de interventie 3.2.: „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”
Prin Programul Operaţional Regional se are în vedere cofinanţarea unor proiecte vizând, intre altele:
- centrele sociale cu destinaţie multifuncţională care pot acoperi o gamă variată de servicii, cu scopul de a ajuta persoanele în dificultate, începând cu acceptarea lor în centru, până la rezolvarea unor probleme specifice cu care acestea se confruntă, temporar, inclusiv prin organizarea unor ateliere de lucru pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independente şi a competenţelor profesionale.
- investiţii în centrele rezidenţiale care asigură servicii de cazare de lungă durată, asigurându-se astfel un cadru adecvat de găzduire şi îngrijire a persoanelor aflate în dificultate.
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului are responsabilitatea managementului, gestionării şi implementării asistenţei financiare din instrumente structurale ale Uniunii Europene pentru Programul Operaţional Regional în cadrul perioadei de programare 2007 – 2013(
[ link extern ] )
3) În cazul centrelor rezidenţiale pentru copii, solicitantul este Consiliul Judeţean direct sau
prin furnizorii de servicii de asistenţă socială din subordine, furnizorii de servicii sociale, Consiliul Judeţean în parteneriat cu furnizorii de servicii sociale.
Prevederile legale aplicabile
pentru a fi furnizor de serviciile sociale:
• Ordonanţa guvernului nr. 68/ 2003 privind serviciile sociale , cu modificările şi completările ulterioare
• Hotărârea guvernului nr. 1024/ 2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei guvernului nr. 68/2003 privind serviciile sociale, precum şi a Metodologiei de acreditare a furnizorilor de servicii sociale , cu modificările şi completările ulterioare
• Legea nr. 47/ 2006 privind sistemul naţional de asistenţă socială
Furnizorii publici de servicii sociale vor face dovada dreptului de administrare, a concesiunii sau comodatului, după caz.
Furnizorii privaţi de servicii sociale vor face dovada dreptului de proprietate, a concesiunii sau comodatului, după caz.
În cazul concesiunii şi al comodatului, solicitantul trebuie să facă dovada dreptului de a face investiţii asupra imobilului, pe o perioadă egală cu cea pentru care se face dovada concesiunii/ comodatului. Dovada poate fi făcută prin prezentarea unei copii a contractului de concesiune/ comodat din care să rezulte acest lucru sau printr-o declaraţie autentificată a proprietarului clădirii cu privire la acceptarea efectuării lucrărilor prevăzute prin proiect asupra respectivei clădiri.
Solicitantul va dovedi prin cererea de finanţare, capacitate financiară de a asigura contribuţia proprie la valoarea cheltuielilor eligibile (minim 2% din valoarea cheltuielilor eligibile) şi acoperirea cheltuielilor neeligibile ale proiectului (inclusiv a cheltuielilor conexe)în condiţiile rambursării/ decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale.
Solicitantul va anexa la formularul Cererii de finanţare: Declaraţia de angajament (Modelul C la formularul Cererii de finanţare) şi Hotărârea de aprobare a proiectului şi a cheltuielilor legate de proiect .
Valoarea totală a proiectului este cuprinsă între minim 350.000 lei şi maxim 4.000.000 lei.
Conditia: Capacitatea centrelor rezidenţiale pentru copii nu depăşeşte 50 de locuri