avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna seara- decaderea din drepturi ale tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna seara- decaderea din drepturi ale tatalui

am si eu cateva intrebari si nelamuriri,vreau sa stiu daca pot decade p tatal baiatului meu din drepturi.noi nu suntem casatoriti,dar baiatul ii poarta numele...ne am despartit dar el nu se ocupa de baiat de nici un fel nici moral nici material....ma suna ma ameninta ca imi i a baiatul imi vorbeste urat....vreau sa stiu ce trebuie sa fac ca sa l dau in judecata ca sa si piarda orice drept asupra copilului pentru ca nu l merita
astept un raspuns
multumesc
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 20:55, 25 Noiembrie 2010
Dvs. nu puteti sa il decadeti din drepturi pe tatal copilului,aceasta decadere intervenind in anumite conditii prevazute de C.fam.:
Art.109
Daca sanatatea sau dezvoltarea fizica a copilului este primejduita prin felul de exercitare a drepturilor parintesti, prin purtare abuziva sau prin neglijenta grava in indeplinirea indatoririlor de parinte ori daca educarea, invatatura sau pregatirea profesionala a copilului nu se face in spirit de devotament fata de Romania, instanta judecatoreasca, la cererea autoritatii tutelare, va pronunta decaderea parintelui din drepturile parintesti.
Citarea parintilor si a autoritatii tutelare este obligatorie.

Art. 110
Decaderea din drepturile parintesti nu scuteste pe parinte de indatorirea de a da intretinere copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi karissia22 karissia22 Buna ziua, as dori sa stiu care sunt conditiile in care un parinte poate fi decazut din drepturi? (vezi toată discuția)
Caderi din drepturi VILCU MARIA CRISTINA VILCU MARIA CRISTINA Buna ziua. Ma numesc Vilcu Maria si acum 5ani am avut o relatie nelegitima timp de 3 ani din care a rezultat o fetita. Fostul meu concubin nea parasit acum ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturile parintesti 14031979 14031979 Buna ziua! Poate fi tatal decazut din drepturile parintesti daca nu isi viziteaza copilul decat o data pe an si are un dezinteres total fata de acesta? (vezi toată discuția)