avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Cadou Craciun
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Cadou Craciun

Cu ocazia Craciunului, ce este neimpozabil in mod cert, suma in bani - 150 lei sau cadouri in valoare de pana la 150 lei conform Art.55(4) spune "Cadourile oferite de angajatori in beneficiul copiilor minori ai angajatilor...sunt neimpozabile, in masura in care valoarea cadoului nu depaseste 150 lei" , deci e vorba numai de cadouri sau si suma de 150 lei este neimpozabila? Trebuie prinsa pe statul de plata? Se calculeaza alte taxe la suma de 150? Dar daca se ofera contravaloarea in tichete cadou, atunci ce taxe se retin?Se prind pe statul de plata? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 12:19, 21 Decembrie 2010
Plafonul de 150 lei se aplica atat darurilor constand in bunuri, cat si celor in bani. Insa, nu se aplica in cazul tichetelor cadou.

Incepanad cu data de 01.07.2010, tichetele cadou acordate potrivit Legii nr. 193/2006 dupa data de 1 iulie 2010 reprezinta avantaje impozabile ca urmare a includerii lor in cadrul art. 55 alin. (3) din Codul fiscal.

Normele metodologice pentru aplicarea art. 55 alin. (3) astfel cum au fost completate prin Hotararea Guvernului nr. 791/2010 vin sa precizeze, la pct. 70 lit. i), ca la stabilirea venitului impozabil se au in vedere si tichetele cadou indiferent daca acestea sunt acordate potrivit destinatiilor si cuantumului prevazute de art. 55 alin. (4) lit. a) din Codul fiscal.
Concluzionand; daca le acordati angajatilor tichete cadou, veti include aceasta suma pe statul de salarii(la fel ca si tichetele de masa)
da, si cu permisiunea dumneavoastra , as completa ca asupra contravalorii tichetelor de masa se aplica numai impozitul in timp ce asupra tichetelor cadou se aplica toate cotele aferente contributiilor sociale si impozitul, desigur .
O mica completare..........
Si in cazul tichetelor cadou avem limita de 150 RON neimpozabila conform codului fiscal binanteles daca se acorda conform destinatiilor neimpozabile.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Buna dimineata.Mihai_u,ati putea preciza care sunt acele destinatii neimpozabile.Va multumesc O zi buna.

Alte discuții în legătură

Tichete cadou SZABO PARASCHIVA SZABO PARASCHIVA DACA AM ANGAJATI NUMAI BARBATI, FARA COPII, POT SA LE ACORD TICHETE CADOU DE PASTE (vezi toată discuția)
Tichete cadou vornicuelena vornicuelena Este corect daca se dau tichete cadou la salariati cu ocazia Craciunului in valoare de 150 ron neimpozabil? Pot fi acordate si in suma mai mare cu conditia sa ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou elyss elyss Buna ziua Tichetele cadou oferite salariatilor pentru Paste se impoziteaza? Valoarea este de 150 lei / salariat. Limita de 150 lei neimpozabila este pentru ... (vezi toată discuția)