avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Diploma de Bacalaureat
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Diploma de Bacalaureat

Salut tuturor!
Urmez cursurile serale in cadrul unui liceu privat, de contabilitate, din Roma, iar anul acesta dau (in sfàrsit), ultimul examen, Bacalaureatul. As vrea sa stiu daca Diploma din italia este recunoscuta si in Romania pentru ca, am intentia ca, peste citiva ani sa ma intorc in tara.
Ce trebuie facut pentru ca aceasta diploma sa fie convalidata?
Cel mai recent răspuns: Eugenia Stefanov , utilizator 08:49, 6 Octombrie 2008
Te poti adresa Centrului National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor (CNRED) din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii, care in domeniul preuniversitar are printre atributii recunoasterea si echivalarea automat sau în urma examenelor de diferenta, a diplomelor si certificatelor care certifica efectuarea de studii, obtinute in starinatate.
:) multumesc pentru raspuns.
am si eu o intrebare la aceasta tema

sunt cetatean roamn cu domiciliul in romania, insa liceul l-am facut in rep. Moldova
am vrut anu asta sa depun actele pt universitate da mi-o spus ca diploma nu e recunoscuta
ce pot sa fac?
unde tre sa dau diploma pt echivalare?
cand se face asta?
tre sa platesc o oarecare taxa?
tre sa dau ceva difernte?
inca un exam de bac in romania?
va rog mult sa am ajutati am nevoie de aceasta informatie.
am scris la ministerul invatamantului da nu imi raspund.
si nu stiu ce sa fac
ms mult
hey loome imi raspunde cineva la intrebare? :(
1. Trebuie sa intelegeti ca nimeni nu este obligat sa raspunda intrebarii dumneavoastra si, cu atat mai mult, nimeni nu este obligat sa va dea un raspuns complet, corect si de actualitate.

2. Problema dvs se poate rezolva la Centrului National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor (CNRED) din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii, care are printre atributii recunoasterea si echivalarea automat sau în urma examenelor de diferenta, a diplomelor si certificatelor care certifica efectuarea de studii, obtinute in strainatate.

Alte discuții în legătură

Diplomele din eu in romania savugruicin savugruicin Am terminat 8 clase in Italia, am facut 3 ani sc. profesionala in meseria de prelucrator prin aschiere si CNC, acum ne-am intors in tara si m-am lovit de o ... (vezi toată discuția)
Facultate facuta in strainatate ContSters201418 ContSters201418 Sunt recunoscute in Romania studiile facute in Spania in cadrul unei universitati?Daca DA care sunt conditiile de convalidare sau de recunoastere?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Recunoasterea studiilor in strainatate miriamm miriamm Fica mea a terminat facultatea de drept in Costa Rica la Universitate de Stat Costa Rica. Cineva poate sa imi spuna ce trebuie sa fac pentru ai fii ... (vezi toată discuția)