avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... FACULTATE FACUTA IN STRAINATATE
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

FACULTATE FACUTA IN STRAINATATE

Sunt recunoscute in Romania studiile facute in Spania in cadrul unei universitati?Daca DA care sunt conditiile de convalidare sau de recunoastere?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 13 August 2011
[ link extern ] /

Accesati acest link si veti gasi toate informatiile necesare. Daca nu va descurcti, sunati, faaceti-va o programare si mergeti si discutati la sediul CNRED, cu persoanele competente situatiei dvs.
Cred ca nu m-am explicat destul de corect,care sunt conditiile de a fi recunoscute in Romania studiile facute in cadrul unei universitati din Spania?Sunt sau nu recunoscute?Aici in Spania sunt recunoscute ca lucrator in finante,ma scuzati daca nu mai stiiu exact termenii romanesti,am 10 ani de cand am plecat,si nu am stat degeaba,am muncit si am invatat in acelasi timp,a fost greu ,dar cred ca a meritatn aici mi se ofera un loc de munca de funccionar intr-o banca ,dar eu vreau sa stiu ce conditii trebuie sa indeplinesc daca ma intorc in ROMANIA.Va multumesc anticipat.care sunt conditiile si legile in vigoare referitor la acest subiect?
In Romania vi se vor echivala studiile efectuate in strainatate. Prin echivalare se înţelege evaluarea curriculum-ului parcurs până la eliberarea respectivei diplome sau act de studii şi compatibilitatea lui cu sistemul de învăţământ românesc; echivalarea este urmată de eliberarea unui atestat care conferă aceleaşi drepturi posesorilor lui, ca şi celor care au urmat studiile în România.

Echivalarea studiilor se face de catre Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educatiei.
Actele necesare ECHIVALÃRII STUDIILOR SUPERIOARE (LICENŢÃ) efectuate în străinătate le gasiti aici
[ link extern ]

In tara trebuie sa va gasiti loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diploma de bacalaureat alidiana alidiana Salut tuturor! Urmez cursurile serale in cadrul unui liceu privat, de contabilitate, din Roma, iar anul acesta dau (in sfàrsit), ultimul examen, ... (vezi toată discuția)
Traducator juridic livia_valentina livia_valentina Buna ziua, sunt de 8 ani in Spania. Am inceput si terminat facultatea de drept aici (liceul l-am terminat in Romania). Anul acesta am dobandit si cetatenia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolvent roman care a terminat facultatea in anglia iulicabz iulicabz Va rog sa-mi comunicati dac baiatul meu care a terminat facultatea in Anglia, beneficiaza de indemnizatie de somaj in Romania si daca da atunci la depunerea ... (vezi toată discuția)